Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

"Nέα Πατρίδα":Kίνηση Εθνικιστών Κοζάνης

Πληθαίνουν οι αυτόνομες συλλογικότητες και κινήσεις σε όλη την Ελλάδα και αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι τέτοιες συλλογικότητες/κινήσεις που
δραστηριοποιούνται ιδίως σε τοπικό επίπεδο μπορούν να παρέμβουν στις τοπικές κοινωνίες και να διαδώσουν επίσης, τις ιδέες μας.
Χαιρετίζουμε λοιπόν, την Κίνηση Εθνικιστών Νομού Κοζάνης "Νέα Πατρίδα"!
Από τη σελίδα των συναγωνιστών διαβάζουμε τα παρακάτω:

"Νέα πατρίδα είναι η πατρίδα που ονειρευόμαστε, η πατρίδα που μας αξίζει και της αξίζουμε, η πατρίδα που γνωρίσαμε μέσα από διηγήσεις, μύθους και παραδόσεις, η πατρίδα που ζήσαμε κάποιο παγωμένο χάραμα σε μια απόκρυμνη πλαγιά ή ένα καυτό σούρουπο σε μια έρημη ακτή. Η νέα πατρίδα είναι μέσα μας, γύρω μας, πάνω μας, την πατάμε, τη νιώθουμε. Βρίσκεται ταυτόχρονα στο κέντρο των Αθηνών, στα βράχια του Καστελόριζου, στο δέλτα του Έβρου, θαμμένη κάπου στην αλμυρά έρημο, κρυμμένη κάπου στην Κορυτσά, καταπιεσμένη κάπου στην Αμμόχωστο. Η νέα πατρίδα είναι υποθηκευμένη στα ταμπλώ των χρηματαγορών, παγιδευμένη στα πίξελς της εικονικής πραγματικότητας, εγκλωβισμένη σε μια σχολική αίθουσα ενός κομματικοποιημένου υπουργείου. Η νέα πατρίδα περιμένει την απελευθέρωση! Νέα πατρίδα είναι το πνεύμα μιας εποχής που πέρασε και, κυρίως, η αντίσταση σε μια εποχή που ήρθε. Νέα πατρίδα είμαστε εγώ κι εσύ."
 
περισσότερα εδώ: http://neapatrida.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου