Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Κυμάτισαν ξανά τα λάβαρα του Ιερού Λόχου, στο κέντρο της Αθήνας, την 25η Μαρτίου!

"Πάνω από 150 εθνικιστές συγκεντρωθήκαμε το απόγευμα της Παρασκευής στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, σε συγκέντρωση μνήμης και τιμής της 25ης Μαρτίου 1821 και διεκδίκησης – εν όψει της ψήφισης του αντιρατσιστικού νόμου- της ελευθερίας μας να μιλάμε ελεύθερα για την ιστορία μας και να εκδηλώνουμε υπερηφάνεια γι’ αυτήν. Την συγκέντρωση διοργάνωσε η «Ελληνική Επιτροπή Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων». Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπήρξε ανακοίνωση της εκδήλωσης και ανοιχτή πρόσκληση σ’ αυτήν, μέσα από το διαδίκτυο και έντυπα και παρ’ όλα αυτά συγκεντρώθηκαν πάνω από 150 άτομα…
Ακολούθησε πορεία προς το Σύνταγμα, με τις σημαίες του Ιερού Λόχου στην κορυφή της. Στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, στο ύψος της οδού Καραγεώργη Σερβίας, η αστυνομία απαγόρευσε την συνέχιση της πορείας για λόγους ασφαλείας (του κράτους, προφανώς), χρησιμοποιώντας γερανούς, κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ! Η απαγόρευση αυτή ήταν παράνομη, δεδομένου ότι είχε λάβει χώρα νόμιμη γνωστοποίηση της εκδήλωσης. Από την διοργανώτρια Επιτροπή ενημερωθήκαμε ότι θα υποβληθεί άμεσα μήνυση. Σχετική ανακοίνωση θα εκδοθεί τις επόμενες ώρες.



Αυτή ήταν η δεύτερη συγκέντρωση που διοργανώθηκε τις τελευταίες 15 ημέρες, ως αντίδραση και διαμαρτυρία στην ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου και το καθεστώς έσπευσε πανικόβλητο – μην μπορώντας να την απαγορεύσει εντελώς-, να την περιορίσει Οι ανεξάρτητοι, μη ελεγχόμενοι εθνικιστές είναι οι μόνοι που αντιδρούν, και θα συνεχίσουν να αντιδρούν, σε αυτό το παράνομο, αντεθνικό νομοσχέδιο Για πάνω από δύο ώρες το κέντρο της Αθήνας έκλεισε και δονείτο από τα συνθήματα των διαδηλωτών, οι οποίοι κρατούσαν την τιμημένη σημαία του Ιερού Λόχου. Κυριάρχησε το σύνθημα: « Το Εικοσιένα έγινε η αρχή, αυτή η Επανάσταση θα συνεχιστεί». Υπήρχαν δύο πανό, το ένα που χρησιμοποιήθηκε και στην προηγούμενη συγκέντρωση, με τους στίχους του Καρυωτάκη: «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΘΑ Σ’ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΟΝΣΟΡΤΣΙΑ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ» και ένα καινούργιο: «ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ, ΤΟΤΕ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ».

Το κράτος απέδειξε ότι «ξεβολεύεται» και αντιδρά σπασμωδικά μπροστά σε κινήσεις και πρόσωπα που δεν ελέγχει. Η απαγόρευση να πορευτούμε τα τελευταία μέτρα και να βρεθούμε μπροστά στη βουλή ήταν μία κίνηση αδυναμίας του καθεστώτος.
Χαρακτηριστικό ήταν το πνεύμα αλληλεγγύης που επικρατούσε στην εκδήλωση. Μπορεί να ζούμε σε άθλιες, μίζερες μέρες, όμως τα πρόσωπα των συναγωνιστών έλαμπαν από την χαρά του Αγώνα."

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Για περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου