Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, για το Μίκη Μάντακα...


Στα πλαίσια της ενότητας δράσης Φεβρουαρίου για το Μίκη Μάντακα, Αυτόνομοι Εθνικιστές από τη Λευκωσία, προχώρησαν σε ενημερωτική παρέμβαση με φυλλάδια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για το Συναγωνιστή Μάντακα, που έπεσε ηρωικά στις 28/2, στην Ιταλία, από την κόκκινη τρομοκρατία. Από το έντυπο που διανεμήθηκε διαβάζουμε τα παρακάτω:

"Στην πολιτικά ασταθή Ιταλία της δεκαετίας του ’70, συχνές ήταν οι συγκρούσεις μεταξύ Εθνικιστών και αριστεριστών. Σε μια τέτοια σύγκρουση έχασε και τη ζωή του ένας Εθνικιστής συμπατριώτης μας, ο Μιχάλης Μάντακας, στις 28 Φεβρουαρίου 1975.
Ο Μίκης φοιτητής ιατρικής τότε, βρισκόταν στα γραφεία του Κοινωνικού Κινήματος, όταν ομάδες αριστεριστών άρχισαν επεισόδια σε διάφορα σημεία της Ρώμης για να διακόψουν τη δίκη του κατηγορημένου για τη δολοφονία των δύο παιδιών του γραμματέα του Κοινωνικού Κινήματος, τα οποία κάηκαν ζωντανά, όταν οι κομουνιστές έκαψαν ολοσχερώς την οικία του.
Μία σφαίρα τραυμάτισε τον Έλληνα Εθνικιστή και τον σκότωσε ύστερα από λίγες ώρες, όταν βγήκε έξω από τα γραφεία μαζί με τους συναγωνιστές του στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν, αφού ήταν περικυκλωμένοι από τους τρομοκράτες αριστεριστές.
Ο Μίκης πέθανε ηρωικά στον αγώνα για τη μεγάλη Ευρωπαϊκή Ιδέα, στους δρόμους της Ιταλίας και αποτελεί σύμβολο για όλους τους Ευρωπαίους Εθνικιστές. Μάλιστα, η πλατεία Risorgimento, όπου θυσιάστηκε ο Μίκης ονομάστηκε άτυπα σε πλατεία Μάντακα.

Όλοι εμείς, που οραματιζόμαστε μια διαφορετική Ελλάδα και μια διαφορετική Ευρώπη, δίνουμε «ζωή» στο Μίκη Μάντακα. Γιατί, δίνοντας «ζωή» στον άγνωστο στο ευρύ κοινό Ήρωα, δίνουμε ζωή στην Ευρωπαϊκή Ιδέα!
…Για να είναι η  Ευρώπη ελεύθερη. H Ευρώπη των εθνών και των παραδόσεων.  Aπαλλαγμένη μια για πάντα από τον κυκεώνα της παγκοσμιοποίησης και του καπιταλισμού!"





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου