Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Η εκδίκηση μας θα είναι το γέλιο των παιδιών μας!

Κράτος εν κράτη. Ομάδα Αυτόνομων Εθνικιστών συμπορεύτηκε με την Εθνική Αντι - αποικιοκρατική πλατφόρμα για να διατρανώσουν την θέση μας για άμεση εγκατάλειψη των στρατιωτικών βρετανικών βάσεων. Για άλλη μια φορά τα αγγλικά σκυλιά μας έδωσαν να καταλάβουμε ότι η Κύπρος είναι αποικία τους και δεν έχουν σκοπό να την εγκαταλείψουν την στιγμή μάλιστα που κυβέρνηση και οι πολίτες της επιεικώς στην πλειοψηφία τους υποταχθηκαν και το έχουν ξεχασμένο. ΕΜΕΊΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ, ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ ΖΩΝΤΑΝΗ..
ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ. 

Παραθέτουμε το ιστορικό της διαμαρτυρίας όπως δημοσιεύτηκε  εδώ
Μεγάλη αυτοκινητοπομπή γύρω στις 19.15 οδεύει προς τις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου για την προγραμματισμένη εκδήλωση της Εθνικής Αντι - αποικιοκρατικής πλατφόρμας. Στα αυτοκίνητα κυματίζουν οι γαλανόλευκες σημαίες. Ισχυρή είναι η δύναμη της αστυνομίας, που συνοδεύει την αυτοκινητοπομπή.
19.40. Η αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων περικυκλώνει την αυτοκινητοπομπή.
20.00. Γίνονται σοβαρά επεισόδια. Οι Βρετανοί των Βάσεων επιτέθηκαν κατά των διαδηλωτών. Άγριος πετροπόλεμος μεταξύ αστυνομικών. Σημειώθηκαν τραυματισμοί. Έχουν γίνει συλλήψεις.
20. 30. Οδομαχίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι Βρετανοί ρίχνουν φωτοβολίδες. Έχει απογειωθεί το ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων.  Ακολούθησε άγριος πετροπόλεμος, χρήση χημικών και σκηνές βίας. Μέχρι στιγμής οι Βρετανοί έχουν συλλάβει μία κοπέλα, ενώ υπάρχουν τραυματισμοί αστυνομικών και διαδηλωτών.
20.40. Οι Βρετανοί αστυνομικοί των Βάσεων συνέλαβαν μια γυναίκα της πλατφόρμας, ενώ προηγουμένως την έσερναν στο έδαφος.
20.45. Το ελικόπτερο συνεχίζει να πετά πάνω από το χώρο των συμπλοκών. Οι συμπλοκές κάπως  έχουν περιοριστεί αλλά οι Βρετανοί πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίων των διαδηλωτών της πλατφόρμας.
20.55. Μέχρι αυτή την ώρα έχουν καταγραφεί δέκα τραυματισμοί.
21.00. Έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για να αφεθεί ελεύθερη η κοπέλα που συνέλαβαν οι Βρετανοί. Το ελικόπτερο συνεχίζει να υπερίπταται στην περιοχή. 
21.10. Οι βρετανοί έφεραν στον χώρο κλούβες και ειδικά οχήματα του στρατού.
21.30. Καθιστική εκδήλωση διαμαρτυρίας των διαδηλωτών μπροστά από τις Βάσεις. Ζητούν απελευθέρωση των κρατουμένων.
21.40. Οι Βρετανοί αρνούνται να απελευθερώσουν όσους έχουν συλλάβει και ανασυντάσσονται.
22.00. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται στο Κάστρο του Κολοσσίου για να αφεθούν ελεύθεροι οι διαδηλωτές που έχουν συλληφθεί.
22.40. Αστυνομικοί με πολιτικά της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκονται στο Κάστρο του Κολοσσίου και διερευνούν τα επεισόδια που προκλήθηκαν.
23.00. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, οι διαδηλωτές που έχουν συλληφθεί θα κατηγορηθούν γραπτώς και θα αφεθούν ελεύθεροι. 

 ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου