Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Το Κόσσοβο ανήκει στη Σερβία




Νέα ένταση εκδηλώνεται στο βόρειο Κόσοβο, όπου οι Σέρβοι αδερφοί μας ενισχύουν τα οδοφράγματα στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν προς τα διοικητικά σύνορα με τη Σερβία.
Αφορμή αποτέλεσε η πληροφορία ότι με ελικόπτερα της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης (KFOR) μεταφέρονται Αλβανοί αστυνομικοί και τελωνειακοί στους συνοριακούς σταθμούς ελέγχου Μπίρνιακ και Γιάρινε. Αυτή ειναι και η πρώτη επίσιμη προσπάθειας της κυβέρνησης στην Πρίστινα να επιβάλει την κυριαρχία της στο βόρειο Κόσοβο.

Ο σερβικός πληθυσμός που αποτελεί πλειοψηφία στην περιοχή και αναγνωρίζει μόνο τη σερβική κυβέρνηση, έστησε οδοφράγματα, σημειώθηκαν συμπλοκές, πετάχτηκαν βόμβες μολότωφ στα κτίρια των συνόρων, ενώ αξιωματικός της αστυνομίας του Κοσόβου πυροβολήθηκε στο κεφάλι και πέθανε την Τρίτη κατά τη διάρκεια συγκρούσεων.
Σερβικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των Σέρβων που βρίσκονταν στα οδοφράγματα στο μεθοριακό φυλάκιο Μπίρνιακ.

Ο διοικητής της KFOR στρατηγός Ερχαρντ Μπούλερ δήλωσε ότι τα ελικόπτερα μετέφεραν στα σύνορα άνδρες της συμβατικής αστυνομικής δύναμης, όπου υπηρετούν και Σέρβοι.Ο Γερμανός στρατηγός ζήτησε από το σερβικό πληθυσμό να μην εμποδίζει το έργο της διεθνούς δύναμης και ανέφερε ότι σήμερα το πρωί ελικόπτερο της KFOR δέχθηκε πυρά από το έδαφος.
Οι Σέρβοι όμως δείχνουν ανυπακοή. Ποτέ άλλωστε δεν τα έχουν παρατήσει και δεν δέχθηκαν την εξαθλίωση του λαού της, ούτε με τους αμερικάνους ούτε απο το ΝΑΤΟ, πόσο μάλλον απο μια χώρα όπως ειναι η Αλβανία.
Εμείς εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας προς τον αδερφό λαό της Σερβίας, με την πεποίθηση ότι θα παραμείνουν στα πεδία των 'μαχών' στα οδοφράγματα και στους δρόμους μέχρι ότου ξεκαθαρίσει πλήρως η κατάσταση. Η Αλβανική τρομοκρατία δεν θα περάσει.

 

ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου