Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Διεθνής επιτροπή στήριξης Εθνικιστών κρατουμένων

Παρακάτω θα διαβάσετε κάποια πράγματα σχετικά με μια νεοσύστατη επιτροπή στήριξης κρατουμένων από τη Γερμανία. Όλο το σκεπτικό της συγκεκριμένης προσπάθειας αναλύεται παρακάτω. Όσοι συναγωνιστές επιθυμούν, ας αποστείλουν email εκδήλωσης ενδιαφέροντος είτε στο email μας είτε κατευθείαν σε αυτό της επιτροπής. Η σελίδα της είναι http://wpsdfreedom.dreipage2.de/index.html.

Η αρχική σκέψη για την καθιέρωση μιας τέτοιας ημέρας έγινε σε ένα μπουντρούμι – από συντρόφους που ακόμα είναι έγκλειστοι! Αυτή η σκέψη, όμως, γραμμένη σε ένα χαρτί, γρήγορα βγήκε έξω απ’ τους τοίχους της φυλακής κι έγινε πράξη! Οι σημειώσεις οι γραμμένες στο μικρό χαρτάκι αποτέλεσαν τον σκελετό ενός νέου σχεδίου, που υλοποιείται από συντρόφους εντός κι εκτός φυλακών. Και το σχέδιο αυτό δεν περιορίζεται μόνο στην ‘Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας’, αλλά απευθύνεται σε όλες τις πιστές καρδιές ανά τον κόσμο, τις περιορισμένες σε πνευματικές φυλακές.
Στην Γερμανία έχουν πάρει σάρκα και οστά πολλές πρωτοβουλίες αφιερωμένες αποκλειστικά στην μέριμνα για τους έγκλειστους συντρόφους μας. Κυριότερες είναι τα HNG (Κοινότητα υποστήριξης των εθνικιστών κρατουμένων και των οικογενειών τους) και JVA-Report, καθώς επίσης και τα Eichenlaub, Der Kassiber, Stahlhelm και Der Wehrwolf, για να αναφέρω ενδεικτικά κάποια. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συντρόφους από αυτές τις προσπάθειες για το επίπεδο στο οποίο έχουν φτάσει! Γιατί, λοιπόν, ένα έντυπο αφιερωμένο σε έναν έγκλειστο σύντροφο; Αυτό το ερώτημα θέλουμε να εξετάσουμε λίγο περισσότερο.

Σε μια χώρα όπου κάποιος φυλακίζεται για τις ιδέες του, τις πολιτικές του απόψεις, τις σκέψεις του, εμείς, οι αποκαλούμενοι μαχητές του Μετώπου Ελευθερίας, έχουμε χρέος να στηρίξουμε τους συντρόφους μας που βρίσκονται σε όλα τα μπουντρούμια του συστήματος, με κάθε δυνατό τρόπο. Η πρόσφατη δικαστική υπόθεση εναντίον του HNG και η δίωξη εναντίον του JVA-Report είναι ανησυχητικά σημάδια. Γι’ αυτό πρέπει να ανταποκριθούμε άμεσα. Έχουμε χρέος να τους δείξουμε πως δεν είναι μόνοι, ό,τι κι αν αντιμετωπίσουν, όσο σκληρό κι αν είναι, όσο εντεταμένη κι αν είναι η κρατική καταστολή εις βάρος των εθνικιστών αγωνιστών, γιατί εμείς είμαστε σκληρότεροι, ισχυρότεροι και αληθινοί! Αρκεί να είμαστε ενωμένοι, να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους αδερφούς και τις αδερφές μας. Και μέσα και έξω – είμαστε ένα ενιαίο μέτωπο!

Κανέναν λευκό εθνικιστική μαχητή δεν θα τον ξεχάσουμε, σε όποια φυλακή του κόσμου κι αν βρίσκεται. Ακόμα κι αν κάποιος σύντροφος είναι μέσα για κάποια χαζομάρα που έκανε, την οποία όμως διέπραξε κινούμενος από βαθύτερα κίνητρα. Είμαστε ΕΝΑ! Είμαστε μια κοινότητα! Είμαστε Εθνικοσοσιαλιστές! Λευκοί πολεμιστές και αληθινοί μαχητές του ιερού σκοπού! Ξεκαθαρίζουμε πως δεν πρόκειται να στηρίξουμε κανέναν ‘σύντροφο’ που είναι μέσα για διακίνηση ή χρήση ναρκωτικών ουσιών, για βιασμό ή αδικαιολόγητη χρήση βίας ή για οποιαδήποτε άλλη πράξη που δεν συνάδει με την ηθική μας. Για να τιμήσουμε όλους τους πιστούς συντρόφους μας που βρίσκονται πίσω απ’ τα σίδερα, σκεφτήκαμε να καθιερώσουμε μία ‘ημέρα τιμής’, την ‘Ημέρα στήριξης Λευκών Κρατουμένων’, σαν συνέχεια της ‘ημέρας δράσης για τους 10’ που είχε καθιερώσει για πολλά χρόνια το HNG και την οποία θα συνεχίσουμε να τιμάμε ως κορυφαία προτεραιότητά μας. Όλοι μας οφείλουμε να στηρίζουμε έμπρακτα το HNG, γιατί το HNG είναι ένας από τους στυλοβάτες της αντίστασής μας!

Η δική μας πρωτοβουλία δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά σε σχέση με το HNG ούτε με το JVA-Report ούτε με κανένα άλλο, αντιθέτως θέλουμε να συνεργαστούμε με όλους, θέλουμε να προσθέσουμε κι όχι να αφαιρέσουμε. Ξεκίνησε για να ενημερωθούν οι πάντες ώστε να αποφευχθεί τυχόν παρεξήγηση. Η Ημέρα Στήριξης Λευκών Κρατουμένων (WPSD) είναι μια πρωτοβουλία που αφορά ΟΛΟΥΣ τους φυλακισμένους συντρόφους μας και τους ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ! Όλοι πρέπει να συμμετάσχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία, γιατί η καταστολή μπορεί να χτυπήσει την πόρτα οποιουδήποτε! Νέους, γέρους, είναι πολύ πιο ραγδαία απ’ ό,τι μπορεί να νομίζεις! Γι’ αυτό είναι χρέος όλων μας να πολεμήσουμε γι’ αυτούς!

Περιοδικό: Θέλουμε να εκδώσουμε ένα περιοδικό, που θα βγαίνει πάντα την συγκεκριμένη ημέρα. Δηλαδή, κάθε χρόνο θα βγαίνει ένα περιοδικό σε μέγεθος Α4. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα τον αριθμό των σελίδων. Το πρώτο μισό του περιοδικού θα περιέχει αναφορές φυλακισμένων συντρόφων μας από όλον τον κόσμο. Το δεύτερο μισό θα περιέχει αναφορές υποστηρικτών από όλον τον κόσμο. Στη μέση θα έχουμε μία λεπτομερή, παγκόσμια λίστα όλων των φυλακισμένων συντρόφων μας. Αυτή είναι η αρχική μας ιδέα.Οι φυλακισμένοι θα έχουν την δυνατότητα να μιλήσουν για την κατάστασή τους, για την υπόθεσή τους, να δώσουν ευχαριστίες και εν γένει να γράψουν ό,τι θα ήθελαν να γράψουν. Δεν θα τους υπαγορεύσουμε εμείς το τι θα πουν. Για τους υποστηρικτές τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Ελπίζουμε ότι αυτοί στις αναφορές τους θα γράφουν πράγματα ενθαρρυντικά, ενδεχομένως δικές τους εμπειρίες ως φυλακισμένων, στοιχεία που θα βοηθούν τους συντρόφους μας μέσα στη φυλακή κλπ. Οι αναφορές των υποστηρικτών πρέπει να έχουν περιεχόμενο που να συμφωνεί με αυτό που απαιτεί η συγκεκριμένη ημέρα. Όλες οι επιπλέον αναφορές μπορούν να αξιοποιηθούν σε άλλα έντυπα σχετικά με φυλακισμένους συντρόφους μας.Καθώς αυτή η πρωτοβουλία δεν απευθύνεται μόνο σε Γερμανούς ή γερμανόφωνους συντρόφους, θα μεταφράζεται και σε άλλες γλώσσες, θα προωθείται στη λίστα επαφών μας και θα στέλνεται και στους κρατούμενους συντρόφους μας.

Επικοινωνία: Σε κάθε χώρα όπου υπάρχουν έγκλειστοι σύντροφοι μας, προσπαθούμε να βρούμε επαφές ως βάση επικοινωνίας. Ως τώρα, στοιχεία επικοινωνίας υπάρχουν για την Γερμανία, την Ελλάδα, την Αμερική, τον Καναδά, την Ισπανία και την Σερβία, όπου μπορούν να απευθυνθούν οι φυλακισμένοι σύντροφοί μας.

Γιατί αυτά τα στοιχεία επικοινωνίας / επαφές; Θέλουμε τα έξοδα αποστολής των κρατουμένων να είναι όσο το δυνατόν μικρότερα, γιατί δεν έχουν όλοι μεγάλη οικονομική ευχέρεια. Η αλληλογραφία εσωτερικού σε κάθε χώρα είναι φθηνότερη από την αλληλογραφία εξωτερικού. Τα άτομα-επαφές για επικοινωνία πρέπει να έχουν μια πιο στενή σχέση με τους συντρόφους τους, σαν να ήταν συγκρατούμενοι στην ίδια φυλακή, και να τους βοηθούν όσο γίνεται περισσότερο, τόσο πριν όσο και αμέσως μετά την αποφυλάκισή τους.Η άμεση και στενή επικοινωνία με τους φυλακισμένους απαλύνει λίγο την έκτιση της ποινής από πλευράς τους και επίσης διευκολύνει την ανταλλαγή ειδήσεων για το περιοδικό, πληροφοριών για μεταφορά σε άλλες φυλακές, για αποφυλάκιση κλπ. Οι πληροφορίες αυτές έπειτα πρέπει να στέλνονται σε εμάς για να ενημερώνουμε την λίστα των φυλακισμένων, που θα δημοσιεύεται κάθε μήνα και θα στέλνεται στους φυλακισμένους, σε περίπτωση που θέλουν να επικοινωνήσουν με άλλους φυλακισμένους. Θέλουμε να αποφύγουμε επιστροφές δεμάτων ή επιστολών από τις φυλακές λόγω μεταφοράς του κρατούμενου σε άλλη φυλακή ή αποφυλάκισής του γιατί όπως είπαμε δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να ξοδεύουν λεφτά άσκοπα.Οι αναφορές για το περιοδικό πρέπει επίσης να στέλνονται στις προρρηθείσες επαφές. Εκεί θα ελεγχθούν και έπειτα θα σταλούν σε εμάς, είτε μεταφρασμένες είτε στην αρχική τους γλώσσα.

Αποφυλακισθέντες: Οι αποφυλακισθέντες σύντροφοι πρέπει να απευθύνονται στο κατάλληλο άτομο για να το ενημερώσουν για την αλλαγή της κατάστασής τους. Μετά την αποφυλάκισή τους, οι σύντροφοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά στο περιοδικό, γράφοντας αναφορές. Εφόσον, όμως, το περιοδικό δεν είναι το μόνο κομμάτι της πρωτοβουλίας μας, μπορούν να συμμετέχουν ενεργά σε κάθε πτυχή της. Μετά την αποφυλάκισή τους γίνονται αυτόματα υποστηρικτές, εάν βέβαια θελήσουν να έχουν αυτόν τον ρόλο.Πότε θα είναι αυτή η μέρα;Δεν χρειάστηκε δεύτερη σκέψη, ήμαστε εξ αρχής σίγουροι για τη μέρα. Επιλέξαμε την επέτειο του HNG. Γιατί; Όπως προαναφέραμε, το HNG με τη δουλειά που έχει κάνει είναι ένας από τους βασικότερους στυλοβάτες της Εθνικής Αντίστασης. Οι Ursel και Kurt, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι ενεργοί υποστηρικτές του HNG, όλα αυτά τα χρόνια έχουν κάνει απίστευτα πολλά πράγματα, οπότε, για να τιμήσουμε την προσφορά τους αυτή, θα κάνουμε την επέτειό τους την ‘μεγάλη μέρα’ όλων των φυλακισμένων συναγωνιστών και των συντρόφων τους! Θεωρούμε, λοιπόν, πως δεν υπάρχει καλύτερη μέρα για την πρωτοβουλία μας αυτή από την 21η Σεπτεμβρίου.

Οικονομική βοήθεια: Είναι προφανές πως η πρωτοβουλία αυτή δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί μονάχα από ένα άτομο ή ακόμα κι από δέκα άτομα. Δεν είναι άλλωστε αυτός ο σκοπός της πρωτοβουλίας. Όπως είπαμε και προηγουμένως, είμαστε μια κοινότητα και ΟΛΟΙ πρέπει να συνεισφέρουν, καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του. Εμείς, ως Εθνικοσοσιαλιστές και skinhead, βρισκόμαστε σε πόλεμο με το σύστημα και ως εκ τούτου είμαστε περισσότερο εκτεθειμένοι στην καταστολή, κάτι που οι αντίπαλοί μας γνωρίζουν. Αυτό είναι ένα από τα προβλήματα.Πλέον στις τάξεις μας επικρατεί περισσότερο ο ατομισμός και η φιλαυτία, αντί για τις αξίες της συντροφικότητας, της αλληλεγγύης, της αυτοθυσίας κλπ. Ένας τέτοιος εγωιστικός τρόπος σκέψης δεν έχει θέση στο χώρο μας! Επιτέλους, καλούμαστε ΟΛΟΙ να είμαστε ενωμένοι και να κάνουμε δράση συλλογικά! Όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο!Σύντομα θα δημιουργηθεί ένας λογαριασμός οικονομικής ενίσχυσης. Θα κοινοποιήσουμε τότε τα στοιχεία της τράπεζας και πραγματικά ελπίζουμε ότι ΟΛΟΙ θα συνεισφέρουν ό,τι μπορούν σε αυτήν την πρωτοβουλία. Κάθε μήνα ο κόσμος δίνει λεφτά για cd, για μπλουζάκια, για πολιτική δράση αλλά και για αλκοόλ. Καθένας, επομένως, θα μπορούσε ένα μικρό κομμάτι αυτών των χρημάτων να το δώσει για την πρωτοβουλία αυτή και έτσι θα είναι ένα πραγματικά συλλογικό εγχείρημα!

Τι σχεδιάζεται; Περιοδικό: Βλέπε παραπάνω.

T-shirts: Τα πρώτα t-shirts θα κάνουν την εμφάνιση τους στο Yuletide. Τα επόμενα την Ημέρα Στήριξης των Λευκών Κρατουμένων.

Αυτοκόλλητα / Φυλλάδια:Κάθε τόσο θα σχεδιάζουμε και θα τυπώνουμε ενημερωτικά φυλλάδια και αυτοκόλλητα.

CD αλληλεγγύης: Πράγματι, σχεδιάζεται κάτι τέτοιο αλλά ακόμα είναι στα σκαριά. Θα χρειαστεί πρώτα να δούμε πώς θα πάει το όλο εγχείρημα.

Νομικές συμβουλές: Σύντομα θα έχουμε μια ενεργή επαφή στην εισαγγελία της Γερμανίας. Όταν γίνει αυτό, θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες.

Προετοιμασίες εν όψει αποφυλάκισης: Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το φροντίσουν κυρίως οι τοπικοί σύντροφοι και υποστηρικτές και οι τοπικές οργανώσεις με τους οποίους έχουμε επαφή.

Οικονομική ενίσχυση / Γραμματόσημα / Δέματα / Επισκέψεις: Αμέσως μόλις οικονομικά είμαστε σε θέση να το πράξουμε, θα παράσχουμε όλες αυτές τις μορφές στήριξης στους φυλακισμένους συντρόφους μας. Μπορούν να μας ζητήσουν οτιδήποτε! Για την οικονομική ενίσχυση, θα πρέπει πρώτα να αξιολογήσουμε κάθε περίπτωση καθώς και την όλη κατάσταση του κρατουμένου.

Δωρεές βιβλίων / περιοδικών: Κάθε βιβλίο και περιοδικό που θα λάβουμε με προορισμό να δοθεί σε κάποιον φυλακισμένο σύντροφο, θα ταξινομηθεί στο σύστημα δανεισμού μεταξύ βιβλιοθηκών για τους κρατουμένους. Εκδόσεις σε άλλες γλώσσες θα προωθούνται στις ανάλογες επαφές επικοινωνίας σε κάθε χώρα και θα στέλνονται στους φυλακισμένους.Ας βοηθήσουμε όλοι να σπάσουμε τις αλυσίδες! Βοήθησε να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης! Βοήθησε να γίνει αυτή η πρωτοβουλία ένα συλλογικό εγχείρημα, μια προσπάθεια της κοινότητάς μας! Αν καθένας συνεισφέρει ένα μικρό έστω λιθαράκι στην προσπάθεια αυτή, μπορούμε να επιτύχουμε τον στόχο μας! Βοήθησε!

Χρειάζονται μεταφραστές για τις παρακάτω γλώσσες:Αγγλικά, ισπανικά, ελληνικά, ιταλικά, δανέζικα, ρωσικά, σερβικά, γαλλικά. Ψάχνουμε αναφορές: Φυλακισμένων συντρόφων και συντρόφων που στηρίζουν έμπρακτα και βοηθούν τους φυλακισμένους ή αισθάνονται ότι θέλουν να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή.

Χρειαζόμαστε:

- Οργανώσεις / ομάδες, αποφυλακισμένους συντρόφους που μπορούν να βοηθήσουν τους κρατούμενους όταν αφεθούν ελεύθεροι.- άτομα που μπορούν να υποστηρίξουν οικονομικά το όλο εγχείρημα και το σχετικό περιοδικό σε μηνιαία βάση.

- Άτομα που μπορούν να δωρίσουν βιβλία και περιοδικά.- Συντρόφους που μπορούν να βγάλουν αντίγραφα υλικού ή να τυπώσουν υλικό σε μεγάλες ποσότητες, στην δουλειά τους ή με μειωμένο κόστος.

- Μουσικές μπάντες και διανομείς που θέλουν να συμμετέχουν ενεργά στην πρωτοβουλία αυτή.

- Συντρόφους που επιθυμούν σε συστηματική βάση να επισκέπτονται κρατούμενους συντρόφους στις φυλακές.

- Συντρόφους από όλον τον κόσμο που θέλουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους!

- Υπεύθυνα άτομα για επαφές επικοινωνίας, που τουλάχιστον μία φορά το μήνα θα αναφέρουν τη δουλειά που γίνεται στη χώρα τους και μία φορά τον χρόνο θα γράφουν μία ετήσια αναφορά που θα περιγράφει την εξέλιξη του εγχειρήματος στη χώρα τους, αναφορά που θα χρειαστεί για το περιοδικό.

Πώς πρέπει να χρηματοδοτηθεί η πρωτοβουλία;Όπως προαναφέραμε, η πρωτοβουλία αυτή σκοπεύουμε να πραγματοποιηθεί μόνο χάρη στις δωρεές. Ό,τι χρήματα δοθούν θα τοποθετηθούν σε έναν ξεχωριστό λογαριασμό και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για αυτόν τον σκοπό. Αν θέλεις μπορείς να ζητήσεις μία απόδειξη κίνησης του λογαριασμού. Το περιοδικό και το προπαγανδιστικό υλικό επίσης έχουν ένα κόστος. Τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται θα δίνονται αποκλειστικά και μόνο στην μέριμνα για τους κρατούμενους (γραμματόσημα, δέματα ή οικονομική βοήθεια), μετά από αξιολόγηση της κατάστασης καθενός. Ευελπιστούμε πως η αλληλεγγύη δεν είναι απλά μια λέξη, αλλά ένα όπλο. Ας δουλέψουμε όλοι μαζί γι’ αυτήν την πρωτοβουλία!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ!

Προς το παρόν, έχουμε υποστηρικτές από: Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία, Σερβία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου