Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Οι ένοχοι θα πληρώσουν.



Σύντροφοι και συναγωνιστές,

Στις 11 του Μάη το 2009 έκανε την εμφάνιση της η Αυτόνομη Εθνικιστική Έκφραση ενάντια στην κατοχή για την Αυτοδιάθεση ΜΑΥΡΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ με ένα ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ στο οποίο εντοπίζαμε τις δύσκολες ώρες που περνά ο Ελληνισμός της Κύπρου. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Δώσαμε το παρόν μας όπου η ανάγκη μας καλούσε.

Με εθνικοκοινωνικές παρεμβάσεις σε όλες τις πόλεις του νησιού δώσαμε την δική μας μάχη. Δεν μας τρόμαξαν οι απειλές, δεν μας εμπόδισε η χλεύη, δεν μας σταμάτησε η λογική της πολιτικής ορθότητας. Αφήσαμε έξω από την δράση μας την λογική των καλών παιδιών για χάριν της ψήφου. Δεν είμαστε κόμμα, δεν ζητούμε ψήφο. Είμαστε Έλληνες της Κύπρου και οι θέσεις και οι αρχές μας είναι ξεκάθαρες. Βρισκόμαστε στην άλλη όχθη των εθνικολαικίστικων, ψηφοθηρικών και αρχηγικών  ομάδων/κινημάτων/κομμάτων της αστικής εθνικής δεξιάς και δεν μας απασχολούν οι μικροσωβινίστικες ιδεοληψίες. Δεν μας αφορούν όσοι αποτελούν κομμάτι του συστήματος και δεν ενδιαφέρονται για καμιά αλλαγή παρά μόνο για την συμμετοχή τους στην εξουσία..

Η εν ψυχρώ δολοφονία στο Μαρί έδειξε για ακόμη μια φορά ότι το καθεστώς Χριστόφια και η ευνουχισμένη στάση των κοινοβουλευτικών κομμάτων δεν μπορεί πλέον να εξουσιάζει και να κυβερνά τον λαό μας. Στις δύσκολες μέρες που ακολούθησαν, ο λαός μας έδειξε ότι δεν ανέχεται άλλο το πολιτικό σύστημα το οποίο μας κυβερνά. Ο λαός μας έδειξε ότι δεν χαρίζεται άλλο στους επαγγελματίες πολιτικούς που μας κυβερνούν.

Τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες υποχωρήσεις των καθεστωτικών στο Εθνικό  πρόβλημα μας οδηγούν σε πρωτοφανή για το νησί δεδομένα.  Τα κόμματα και οι εκπρόσωποι των είναι ανύπαρκτη μέσα στο τέλμα της πολιτικής τους. Η βίαιη κριτική του λαού μας στρέφεται ολοένα και πιο πολύ ενάντια στο σύστημα.

Είναι η δική μας ώρα σύντροφοι για να ζήσουμε τις αλλαγές μέσα από επαναστατικές διαδικασίες. Δεν κρυβόμαστε πίσω από πληκτρολόγια, ούτε εξαφανιζόμαστε στις συγκρούσεις με το καθεστώς. Ήμασταν και θα είμαστε σε κάθε μάχη ενάντια στο σαθρό σύστημα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Και κυρίως δεν θα χαριστούμε σε ακροδεξιές λογικές που στο όνομα του Εθνικισμού στοχοποιούν συντρόφους και συναγωνιστές.

Οι Αυτόνομοι Εθνικιστές Κύπρου-ΜΑΥΡΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ δεν κρύβουν την ιδεολογία τους. Στις τάξεις μας υπάρχουν Εθνικιστές, Φασίστες και Εθνικοσοσιαλιστές. Ρουφιάνοι και προβοκάτορες του συστήματος δεν υπήρξαμε ποτέ. Βιώνουμε τον Εθνικισμό μας καθημερινά και θα είμαστε στο δρόμο ενάντια σε όσους ξεπουλούν τα εδάφη μας, ενάντια σε όσους ανεβάζουν τον δείκτη της ανεργίας, ενάντια σε όσους συνεργάζονται με το κατοχικό καθεστώς, ενάντια σε όσους δολοφονούν τα παιδιά μας.

Στον πλευρό μας είναι ο λαός της Κύπρου, στο πλευρό μας είναι σύντροφοι από την Μητέρα Πατρίδα και τους ευχαριστούμε για την συνδρομή τους στον αγώνα. Όλοι μαζί είμαστε έτοιμοι για τις δοκιμασίες αυτές που αναδεικνύουν τους αληθινούς Εθνικιστές χωρίς ψεύτικα λόγια και αρχηγισμούς. Οι απογοητεύσεις δεν θα γίνουν παραιτήσεις γιατί έχουμε χρέος απέναντι στους νεκρούς μας.


 
Αυτοί που καλούν για «ειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας» είναι όσοι ευθύνονται για την σημερινή μας κατάντια. Είναι όσοι ενδιαφέρονται για την αυριανή ψήφο. Είναι όσοι οδηγούν καθημερινά τον τόπο και τον λαό στην εξαθλίωση. Είναι τα ηττημένα μυαλά που φοβούνται τις θέσεις τους. Δεν θα κυκλοφορούμε με αλυσίδες. Η λογική της τήρησης χαμηλών τόνων αποθρασύνει όλους αυτούς που μας εξουσιάζουν. Δεν είμαστε σκλάβοι. Καλούμε τον Έλληνα της Κύπρου να αντιδράσει στις νουθεσίες των προδοτών του λαού μας. Να βγεί από το κομματικό μαντρί και να δράσει Αυτόνομα και Εθνικά.


 
Γιατί και εμείς ορκιζόμαστε ότι οι ένοχοι θα πληρώσουν για τους νεκρούς της 11ης Ιουλίου.


Νικόλαος Θησέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου