Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Η Αυστρία δείχνει το δρόμο

..''Τα πράγματα σου και δρόμο'',..είπε η Αυστριακή κυβέρνηση στον Τούρκο πρόξενο Ετζβέτ Τεζτζάν μετά από διπλωματικό επεισόδιο που δημιουργήθηκε όταν ο τελευταίος ισχυρίστηκε σε τοπικά ΜΜΕ ότι η κατάσταση στην χώρα οδήγησε πολλούς Τούρκους στην δημιουργία ''γκετο'' περιοχών και απομόνωσης τους από τους ντόπιους. 
Η Αυστριακοί φυσικά δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν τις όποιες υποχωρήσεις ειδικά στους νεοθωμανούς, έχοντας πολύ καλή μνήμη και γνωρίζοντας την ιστορία τους με τους Οθωμανούς όταν αυτοί έφτασαν μέχρι τα τείχη της Βιέννης και προσπάθησαν να εισχωρήσουν με τον γνωστό ύπουλο τρόπο.
Η Τουρκία (χωρίς να δώσει καμία συγνώμη) μάζεψε τον πρόξενο της από την όμορφη πρωτεύουσα και την θέση του πήρε η υφυπουργός Εξωτερικών ευρωπαϊκών υποθέσεων, Αϊσέ Σεζγκίν.
Τα πράγματα όμως δεν φαίνονται να μοιάζουν καθόλου με τα δικά μας.. από την γη στον ουρανό. Από την μια έχουμε τις συνεχείς υποχωρήσεις του προέδρου της Κυπριακής ''Δημοκρατιας'' Δ.Χριστόφια σε ότι αφορά το Κυπριακό, με την αποδοχή εποίκων στο νησί μας και εκ περιτροπής προεδρία  σε περίπτωση 'λυσης' ομοσπονδίας αλλά και το συνεχές γλύψιμο στους τουρκοκύπριους με επιδόματα και θέσεις εργασίας στις ελεύθερες περιοχές (πράγμα που έρχεται αντίθεση με τα όσα λένε οι Τούρκοι περί απομόνωσης των τ/κ) κι από την άλλη η κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου αφήνει ανενόχλητους τον Τούρκο πρόξενο και τους ψευτομουφτήδες να αλωνίζουν στην Θράκη μας με τις δραστηριότητες τους και την χειραγώγηση του πλυθησμού, δείχνοντας αδύναμη στην λήψη αποφάσεων για παρεμπόδιση της  ασυδοσίας της τουρκικής ΜΙΤ.
Μήπως θα έπρεπε κάποια στιγμή να πάρουμε κι εμεις παράδειγμα από τις υπόλοιπες Ευρωπαικές χώρες; Πότε θα πάψει η πολιτική της υποτέλειας και της υποδούλωσης, μην και ενοχληθούν οι Τούρκοι ; 
ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου