Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

O κυριότερος στόχος των Εθνικιστών...


O συνειδητός αντικρατισμός στην Κύπρο υφίσταται μόνο σε ορισμένους επαναστατικούς κύκλους και δεν τυγχάνει ευρείας αποδοχής, λόγω και του συντηρητισμού που διακατέχει την κοινωνία μας, ο οποίος άλλοτε λειτούργησε θετικά διαμέσου της ιστορίας και άλλοτε - όπως σήμερα, όσον αφορά την πάση θυσία διατήρηση του πολιτικού συστήματος ως έχει -  αρνητικά...

Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι όσοι ασπάζονται μια επαναστατική θεωρία, όπως είναι ο Εθνικισμός εχθρεύονται το παρόν κράτος, το οποίο είναι ζημιογόνες για το Έθνος και κάθε Εθνικιστής που βιώνει τις Ιδέες του στο «πετσί» του οφείλει είναι αντικαθεστωτικός.

Το ζήτημα όμως δεν απλώς να καταστραφεί το κράτος, αλλά ο κυριότερος μας στόχος είναι βαθύτερος και πνευματικός.
Τι κι αν αύριο όλοι βρεθούμε κάτω από το όριο της φτώχιας και κατέβουμε «αγανακτισμένοι» στους δρόμους να φωνάξουμε για τα υλικά αγαθά που στερούμαστε; Τι κι αν αύριο κιόλας το κράτος καταστραφεί;
Θα πάψει η πατρίδα μας να είναι ξενοκρατούμενη; Θα τερματιστεί η κατοχή του νησιού μας;  Θα αλλάξουμε ως άτομα και ως κοινωνία; Τα ερωτήματα αυτά φυσικά και είναι ρητορικά, αφού ευκόλως απαντώνται.

Οι Εθνικιστές δεν πρέπει να περιμένουν άπραγοι περιμένοντας την οικονομική κατάρρευση που θα εξαθλιώσει τις μάζες και ίσως τις αναγκάσει να εξεγερθούν, γιατί αν η κατάσταση παραμείνει ίδια ούτε ακόμα τότε δεν θα είμαστε σε θέση να διαδραματίσουμε ρόλο στο πολιτικό σκηνικό και στις επικείμενες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές μεταβολές που θα προκύψουν.

To κυριότερο έργο που έχουμε λοιπόν, να επιτελέσουμε ως συνειδητοποιημένοι Εθνικιστές και όχι ως «εθνικιστές» της μόδας και του στείρου προβαλλόμενου από τα ΜΜΕ και τις υπάρχουσες πολιτικές κινήσεις «εθνικισμού» είναι να πλάσουμε συναγωνιστές, να ξυπνήσουμε συνειδήσεις και να κάνουμε συνειδητοποιημένους τους ασυνείδητους.
Να αναζητήσουμε στρατιώτες της Ιδέας και όχι ασυνείδητα μέλη που χρησιμεύουν στην εξασφάλιση ποσοστών.
Να φροντίσουμε η κάθε εθνικιστική ριζοσπαστική  πράξη να είναι συνειδητή και όχι ρομποτική πράξη μαζανθρώπων, που απλώς ακολουθούν εντολές ή κινούνται με το ρεύμα.
Αυτό πρέπει να επιδιώξουμε, εκεί πρέπει να στοχεύσουμε.

Όλα αυτά όμως, για να γίνουν χρειάζεται αδιάκοπη εργασία, παραγωγή ιδεολογίας, προαγωγή της επαναστατικότητας και αξιοποίηση των όλων μέσων έχουμε στη διάθεσή μας. Χρειάζεται πλέον, οι Εθνικιστές να ενεργήσουμε αδιαφορώντας για την ποσότητα και να «ποντάρουμε» στην ποιότητα.
Και τότε θα είμαστε σε θέση να αχρηστεύουμε το ισχυρότερο όπλο του Εχθρού, τον έλεγχο της ανθρώπινης συνείδησης...

Αυτόνομος Στοχαστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου