Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Διευκρινήσεις που πρέπει να γίνουν...


Mε αφορμή διάφορους προβληματισμούς που διατυπώνονται από συναγωνιστές και φίλους και οι οποίοι εντάθηκαν κάπως μετά το πέρας της πρόσφατης εκλογικής διαδικασίας,  σχετικά με τους σκοπούς και τις επιδιώξεις των Αυτόνομων Εθνικιστών της Κύπρου και για το τι μέλλει γενέσθαι σε σχέση με τη δεδομένη πολιτική πραγματικότητα στο νησί, θεωρούμε ότι οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο.

Η συσπείρωση των Αυτόνομων Εθνικιστών Κύπρου εκφράζεται επιγραμματικά μέσω των πιο κάτω θέσεων.
Οι θέσεις αυτές  αποτελούν και τους δεσμούς των Αυτόνομων που δρουν στο νησί μας:


1.        Όσον αφορά το Κυπριακό, αποτροπή της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας ως «λύση». Παραμένουμε πιστοί στο τρίπτυχο  Απελευθέρωση – Αυτοδιάθεση – Ένωση και  αρνούμαστε να «βάλουμε νερό στο κρασί μας», για να φαντάζουμε πολιτικά ορθοί.

2.        Η επικράτηση του δυτικού τρόπου ζωής είναι ο ενταφιασμός της ανθρώπινης ύπαρξης. Θεωρούμαι ότι η μόνη λύση ενάντια στην αστική νεοφιλελεύθερη δημοκρατία και στην πολυπολιτισμική πραγματικότητα είναι η Τρίτη Θέση.

3.        Δεν περιορίζουμε την παρουσία μας σε στείρα αναπαραγωγή ιδεολογικών  προτύπων αλλά προσαρμόζουμε τις θέσεις αυτές στα δεδομένα της πραγματικότητας την οποία ζούμε.

4.        Πιστεύουμε στην αυτόνομη δράση χωρίς ιεραρχικές δομές και θεωρούμε σύντροφο όποιο δρα μαζί μας είτε κατά μόνας, βάσει των πιο πάνω θέσεων. Η ελευθερία της προσωπικότητας του καθενός και η ελευθερία στην δράση είναι δεδομένη, έτσι μπορεί να οδηγήσει και στην εθνική απελευθέρωση.

5.        Δεν είμαστε πολιτικός φορέας ούτε προσδοκούμε να μετεξελιχτούμε σε πολιτικό φορέα. Η αποτυχία της νεοφιλελεύθερης δημοκρατίας είναι για μας δεδομένη έτσι δεν μας απασχολεί η δημιουργία και η ύπαρξη ενός κομματικού μηχανισμού. 

6.        Επικροτούμε την ίδρυση και άλλων Αυτόνομων Εθνικιστικών ομάδων και αποδεχόμαστε την παρουσία μεμονωμένων συντρόφων επιδιώκοντας την συνεργασία και κοινή δράση.

7.        Δεν διεκδικούμε δάφνες εθνικοσοσιαλιστικής ορθοδοξίας. Δεν ζούμε σε ψευδαισθήσεις ούτε φαντασιωνόμαστε αλάθητα. Κάνουμε τον δικό μας αγώνα όπως εμείς κρίνουμε περί ορθού ή λάθους.

8.        Σεβόμαστε την προσωπικότητα των συντρόφων έτσι δεν μας απασχολεί η επιβολή ενιαίας ιδεολογικής γραμμής. Αποδεχόμαστε την διαφωνία και την κριτική από συντρόφους. Η ανυπαρξία κάθετης δομής ιεραρχίας δεν σημαίνει και ασυδοσία στην πολιτική μας πρακτική.

9.        Θεωρούμε εχθρούς τους νεοφιλελεύθερους δεξιούς, τον ούτω καλούμενο κεντρώο χώρο, την νεοταξική αριστερά και τα παρακλάδια της που εναντιώνονται στην καταγωγή μας και στην εθνική μας συνείδηση, το κράτος και το σύστημα στο σύνολό του.

10.    Η εναντίωση μας προς την διάβρωση των εθνών-φυλών από την εβραϊκή κοσμοπολίτικη διαστροφή του καπιταλισμού και του πολυπολιτισμού είναι δεδομένη. Ως εκ τούτου δεν ταυτιζόμαστε με την αυταπάτη όσων επιμένουν να αντιτίθενται σε ανύπαρκτους αντιπάλους αφού θεωρούμε ως πραγματικό αντίπαλο τον Εβραιοκαπιταλισμό.

Αντί λοιπόν, να αναλωνόμαστε σε ανούσια συνθηματολογία και λαϊκισμούς, προτιμούμε να επικεντρωθούμε στην παραγωγή ιδεολογίας, ώστε να συμβάλουμε στον απεγκλωβισμό του Εθνικισμού από καταστάσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τον αληθινό του χαρακτήρα και στην αποσύνδεση του από την ακροδεξιά και τις εκφράσεις σοβινιστικού τύπου, προβάλλοντας τον αληθινό επαναστατικό χαρακτήρα της εθνικιστικής θεωρίας και προσπαθώντας τη σύζευξη της με τον κοινωνισμό  στα πλαίσια της τοπικής πραγματικότητας.

Επιπλέον, μέσω του ακτιβισμού και της θετικής δράσης δίνουμε την απάντησή μας στην αδράνεια που επικρατεί γύρω μας, κρατώντας παράλληλα την Ιδέα ζωντανή, ενώ συνεχίζουμε να θεωρούμε πως το σύστημα δεν είναι ανίκητο.

Όσοι πιστοί…

Αυτόνομοι Εθνικιστές Κύπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου