Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Το Χριστοφιακό καθεστώς και οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί...

Εν έτη 2011 και η ανεργία να ανεβαίνει στα ύψη, το καθεστώς Χριστόφια και η γκρούπα του δεν λέει να καταλάβει. Χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, κατα κύριο λόγο νέοι, αναμένουν τον διορισμό τους με βάση τον υφιστάμενο κατάλογο αδιορίστων καθηγητών.

Όσο αναχρονιστικός είναι ο θεσμός του καταλόγου των αδιορίστων καθηγητών άλλο τόσο άδικος είναι.

Η κυβέρνηση του Χριστόφια δια του υπουργού της παιδείας κατέθεσε έφεση στην απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου για την παράνομη μεταχείρηση των αρρένων εκπαιδευτικών οι οποίοι έχουν υπηρετήσει τη θητεία τους στην εθνική φρουρά πριν μεταβούν για σπουδές. Συγκεκριμένα η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρετε στους άρρενες αδιόριστους οι οποίοι έχουν υπηρετήσει τη θητεία τους, η εκπαιδευτική υπηρεσία υποχρεούται να μετακινήσει μπροστά ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας στην Ε.Φ.

Δέυτερο ατόπημα του υπουργού παιδείας ο ύπουλος και βιαστικός εκσυχρονισμός του καταλόγου των αδιορίστων χωρίς να προσέλθει σε διάλογο και χωρίς να προχωρήσει σε ενημέρωση της Κίνησης Αδιορίστων Καθηγητών.
Στα πλαίσια αυτής της άδικης μεταχείρησης δημιούργηθηκε η Κίνηση Αδιορίστων Καθηγητών και η Κίνηση Αρρένων Αδιορίστων Δασκάλων Καθηγητών. Μπορείτε να ρθείτε σε επικοινωνία με αυτούς τους δύο φορείς στο κοινωνικό δίκτυο FACEBOOK.

Παρακάτω παραθέτουμε την ανακοίνωση της Κίνησης Αδιορίστων Καθηγητών:


Η κίνηση ανακοινώνει την πραγματοποίηση Παγκύπριου Συνεδρίου το  Σάββατο 16 Απριλίου,  2011 και ώρα 16:00μ.μ στο κέντρο ΟΑΣΗ στην Χοιροκοιτία με θέμα την ενημέρωση που αφορά τον υποτιθέμενο εκσυγχρονισμό των καταλόγων διοριστέων.
Ο προτεινόμενος εκσυγχρονισμός του καταλόγου από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού κρίνεται ως απαράδεκτος από την κίνηση.

Στο συνέδριο όλοι θα ενημερωθούν με λεπτομέρειες για τις πρόνοιες της πρότασης. Η παρουσία όλων των εγγεγραμμένων στους καταλόγους διοριστέων είναι επιβεβλημένη και απαραίτητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου