Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Troy Southgate

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Τroy Southgate με τίτλο "ADVENTURES IN COUNTER-CULTURE: POLITICS, MUSIC, FILM AND LITERATURE".  Για περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες 
www.national-anarchist.net και www.rosenoire.org .

O Troy Southgate είναι σήμερα μια από τις πιο αμφιλεγόμενες αλλά και αξιόλογες προσωπικότητες, ο κύριος θεωρητικός του Εθνικoαναρχικού κινήματος (N/A-National-Anarchism), κατά το οποίο κάθε τεχνητή ιεραρχία είναι καταπιεστική καθότι αποτελεί εργαλείο της κυβέρνησης και του καπιταλισμού.
Είναι αρθρογράφος, μουσικός και θεωρητικός ηγέτης των ακτιβιστών του Εθνικoαναρχικού κινήματος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Έχει βαθύτατα αναλύσει και αναπτύξει τις θέσεις του Helmut Franke, ενός θεωρητικού τις Εθνικής Αναρχίας του 1920. Σχέσεις ανέπτυξε και με άτομα του Back Ram Group, μιας πολιτικής ομάδας της δεκαετίας του 80, οι οποίοι ανέπτυξαν τις θέσεις του Αναρχoεθνικισμού.


Υπερασπίζεται την κολεκτιβοποίηση της πολιτικής δράσης, πάντα πάνω στις βάσεις της εθνικότητας, της ταυτότητας και του τριμπαλισμού, υπερασπίζεται την αποκεντρωμένη κοινωνική δομή όπου άτομα με κοινές θέσεις θα συγκροτούν τις δικές τους κοινωνίες. Βρήκε εντυπωσιακή ανταπόκριση σε άτομα του αναρχικού χώρου, μιας και προτείνει τον επαναπροσδιορισμό των ανθρωπίνων σχέσεων, ενώ δίνει έμφαση στην κατάργηση και αντικατάσταση της ιεραρχίας που ορίζουν τα κράτη και ο καπιταλισμός, από ένα τοπικιστικό μοντέλο στο οποίο αυτοορίζουν τις ζωές τους άτομα με πολλά κοινά. Κεντρικά στοιχεία του αναρχισμού, όπως το απεριόριστο των ανθρωπίνων ελευθεριών και δικαιωμάτων, έχουν κεντρική θέση στις θεωρίες του ΕθνικoΑναρχισμού μιας και σύμφωνα με τον Troy, συνηγορούν αυτές οι καταστάσεις στην διατήρηση των παραδόσεων και των εθνικών και φυλετικών ταυτοτήτων. Απορρίπτει επίσης τον Φασισμό, τον Κομμουνισμό και τον Εθνικοσοσιαλισμό, ως δικτατορικά, ολοκληρωτικά και κρατικιστικά συστήματα. Τον Σεπτέμβριο του 2010, ο Troy συνέταξε το μανιφέστο του Εθνικού Αναρχισμού. Στις 15000 λέξεις του, παρουσιάζονται οι θέσεις και οι πεποιθήσεις του ενώ παρουσιάζει με λεπτομέρειες, ένα σύστημα βασισμένο στον τριμπαλισμό "για την κοινότητα, ενάντια στο κράτος".



Ο Αγγλο-σκωτικής καταγωγής Troy, αρχικά από το Crystal Palace του νότιου Λονδίνου μετακόμισε στο μικρό χωριό Jarvis Brook, του ανατολικού Έσσεξ. Το φθινόπωρο του 1989 εντάχθηκε στο κίνημα International Third Position (ITP), μια πολιτική φράξια η οποία αποσχίστηκε από τον Βρετανικό National Front και έλαβε ρόλο συντάκτη και εκδότη των εκδόσεων του ITP, ενδεικτικές εργασίες του είναι τα The Kent Crusader, Surrey Action και Eastern Legion. To 1992 αποσχίστηκε από το ITP κατηγορώντας κάποια στελέχη (ανάμεσά τους και ο Ιταλός Roberto Fiore της Forza Nuova) για ιδεολογική υποκρισία και δημιούργησε το English Nationalist Movement (ENM), παράλληλα συνέχισε να αρθρογραφεί στα έντυπα The Crusader και The English Alternative. Το ENR κατάφερε να έχει ισχυρότατους πολιτικούς πυρήνες εντός και πέριξ των περιοχών Burnley, Bradford και σε διάφορες περιοχές στο Kent.

To 1998 μαζί με συντρόφους του από το ΕΝΜ δημιούργησε το National Revolutionary Faction, το οποίο χαρακτήριζε ως "μια, σκληρής γραμμής, επαναστατική οργάνωση, βασισμένη στη δομή των "κελιών" όπως το Ισλαμικό κίνημα της Χαμάς και ο "Ιρλανδικός Ρεπουμπλικανικός Στρατός", ενώ έλεγε πως "οι επιχειρήσεις του NRF θα διέπονται από τις αρχές της ακέφαλης αντίστασης". Το NRF επίσης, είχε οργανώσει μια ομάδα με ενασχόληση το κάμπινγκ, την ορεινή επιβίωση και τις πεζοπορίες, οι οποίοι φορούσαν πράσινες μπλούζες όπως τα μέλη της Ρουμανικής Χριστιανό-εθνικοσοσιαλιστικής Σιδηράς Φρουράς καθώς και οι Ιρλανδοί Φασίστες του Eoin O'Duffy.

Το 2000 ο Southgate και ο Michael Lujan, ένα πρώην μέλος της οργάνωσης της ''Λευκής Τάξης της Θούλης'' ("The White Order of Thule" της οποίας ιδρυτικό στέλεχος υπήρξε και ο Έλληνας Πέτρος Γεωργαράκος) και συντάκτης του περιοδικού "Crossing the Abyss", δημιούργησαν την ιστοσελίδα Synthesis. Στόχος τους η δημιουργία ενός κέντρου μελετών, μιας δεξαμενής σκέψης γνωστή και ως "Le Circle de la Rose Noire", με αντικείμενο την ανάλυση και την ανάπτυξη πολιτικών απόψεων, ιδεολογικών αναζητήσεων, μουσικής παραγωγής και αποκρυφισμού.

Αργότερα ο Troy και άλλα μέλη του NRF θα βρεθούν στην συντακτική επιτροπή του περιοδικού "Alternative Green" για 2 τεύχη. Το περιοδικό εκδόθηκε με την υποστήριξη του ιδρυτή του κινήματος "Green Anarchist", Richard Hunt, του αναρχικού Wayne John Sturgeon και του Adrian White. Πωλήθηκε σε ακροαριστερά βιβλιοπωλεία στην πόλη του Λονδίνου. Το 2001 το NRF και φυσικά ο Troy έγιναν θέμα ενός άρθρου της Sunday Telegraph, σύμφωνα με το οποίο το NRF είναι νεοναζιστική οργάνωση η οποία διεισδύει σε ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων και "κάνει φασιστικό κήρυγμα".

Στις 16 Ιανουαρίου του 2005 ο Southgate μαζί με άλλους συντρόφους δημιουργούν ένα νέο όργανο, την "Νέα Δεξιά", το New Right με έδρα το κεντρικό Λονδίνο. Η Νέα Δεξιά του Troy, είχε περισσότερα κοινά με την Γαλλική Nouvelle Droite, παρά με την Αμερικανική και Αγγλοσαξονική New Right. Είχε δε, ως αντικειμενικό πολιτικό στόχο την ένωση όλων των τάσεων της κατακερματισμένης "εθνικής δεξιάς" της χώρας, θεωρούσε δε τον εαυτό της ως "δυναμικό και ξεκάθαρα μεταπολιτικό (νέο-ορολογικό) σχήμα". Εκδίδει το νέο έντυπο New Imperium. Αρθρογραφεί επίσης, στην ηλεκτρονική έκδοση της Ρωσικής εφημερίδας Pravda σχετικά με τον μεταφυσικό ριζοσπαστισμό του Ιούλιου Έβολα, κερδίζοντας την συμπάθεια πολλών στελεχών συντηρητικών κομμάτων.

Ο Troy είναι συντάκτης αναρίθμητων άρθρων και συγγραφέας βιβλίων από την νεαρή του ηλικία. Ενδεικτικά αναφέρουμε κομμάτια της βιβλιογραφίας του:

Nationalanarchismus: Manifest und Texte (with Peter Töpfer & Hans Cany), 2004
Tradition & Revolution: Collected Writings of Troy Southgate, 2007, Integral Tradition Publishing.
Hitler: The Adjournmen, 2010, Iron Sky Publishing
Tradition & Revolution: Collected Writings of Troy Southgate, 2010, Arktos
Tradition & Revolution: Collected Writings of Troy Southgate, 2010, Arktos
Nazis, Fascists or Neither: Ideological Credentials of the British Far Right, 1987-1994, 2010, The Palingenesis Project.
Otto Strasser: The Life and Times of a German Socialist 2010, Black Front Press
Adventures in Counter-Culture: Politics, Music, Film and Literature, 2011, Black Front Press
Κατά την εφηβεία του, ασχολήθηκε με την μουσική, ξεκινώντας από skinhead μπάντες. Συνέχισε σε κάποια Ska μπάντα, ενώ σήμερα είναι τραγουδιστής και κιθαρίστας του συγκροτήματος νέο-κλασσικής μουσικής H.E.R.R. Η δισκογραφία του είναι πολύ πλούσια αλλά ενδεικτικά αναφέρουμε:

THE DISTORTIONS: Demo ('Is It Working?', 1982)
THE BANANA SKINS: Demo (1983)
THE TOOT 'N' SKA MEN: Live At Sussex University (1990)
MERRYMOON: Demo (2000)
SURVIVAL UNIT: Continuity ('Awakening & Bravery', 2005, LP, Steinklang Industries)
SURVIVAL UNIT: Continuity ('Awakening & Bravery', 2005, CD-R, Steinklang Industries)
SURVIVAL UNIT: Continuity / Deliverance From The Claws Of Their Final Grasp ('Awakening & Bravery', 2005, LP+min CD-R, Steinklang Industries)
HERR: The Winter of Constantinople (2005, CD-R, Cynfeirdd)
HERR: Carpe Noctem Festival I: Sturmgewitter Ziehn Durchs Land ('Constantinople I: Hagya Sophia'/'Requiem For Constantinople', 2005, CD, Carpe Noctem)
HERR: Hopes Die In Winter ('Hopes Die In Winter'/'Fifteen Tokens', 2005, CD, Beast of Prey)
HERR: The Winter Of Constantinople (2005)
HERR: Instruo Vestri Pro Pugna! ('The Baron Of Urga', 2005, 12")
HERR: Neo-Form I ('For A Christ-Thorn', 2005, MP3 , Neo-Form)
HERR: Swarm ('Stalingrad', 2006, CD, Cold Spring)
HERR: Vondel's Lucifer (2006, CD, Cold Spring)
HOROLOGIUM: Paradise Inverted ('Faustus', 2007, CD, Old Europa Cafe)
HOROLOGIUM: The World Is Not Enough ('Thus I Spake', 2007, CD, Neuropa Records)
HERR: Fire and Glass: A Norwood Tragedy (2007, MCD, Cold Spring)
SEELENLICHT: OEC 100 / The Old Europa Cafe ('Return To Summerisle', 2008, 7 x CD boxset, Old Europa Cafe)
ACROSS THE RUBICON: Scontrum VIII ('A Soldier'/'Survivors', 2008, War Office Propaganda)
HOROLOGIUM: Earthbound (2008, CD, Old Europa Cafe)
SAGITTARIUS: Songs from the Ivory Tower ('Ich Hatt Einen Kameraden'/'The Song', 2008, CD, Cold Spring)
SEELENLICHT: Sounds of Geisterwelt Nights ('The Modern Saxons', 2008, CD-R promo, Geisterwelt)
THE DAYS OF THE TRUMPET CALL: I Saw No Temple in the City / Reminiszenz 1999-2006 ('End Times', 2008, 2 x CD, Trutzburg Thule)
THE DAYS OF THE TRUMPET CALL: I Saw No Temple in the City / Reminiszenz 1999-2006 ('End Times', 2008, 2 x CD + MCD box set, Trutzburg Thule)
HOROLOGIUM: Le Paradis Des Chasseurs ('Faustus', 2009, CD, Twilight Records)
VARIOUS ARTISTS: Tarot Serie ('1 - The Magician', 2009, 3" CD, Invisible Eye Recordings)
VON THRONSTAHL: Germanium Metallicum ('Self-Defence or Slavery' & 'The Beauty of
SEELENLICHT: Tarot Serie ('The Lovers', 2009, 3" CD, Invisible Eye Recordings)
HOROLOGIUM: Saint George & the Dragon ('The Death of Jerzy, 2009, 7", Neuropa)
VARIOUS ARTISTS: Tarot Serie ('9 - The Hermit', 2009, 3" CD, Invisible Eye Recordings)
VARIOUS ARTISTS: Tarot Serie ('10 - The Wheel of Fortune', 2009, 3" CD, Invisible Eye
Eye Recordings)
FUNERARY CALL: Dark Waters Stirred ('Equestrian Seals', 2010, CD, Fall of Nature)
SILENT CATHEDRAL: Finis Gloriae Mundi EP ('Silent Cathedral: Part One', 2010, CD, Inchiostrum Records)
ELVATORIUM: Message From The Black Sun Constellation ('Lithany To The Heart Of A Dying Whale', 'Echoes' & 'Velvet Skies', 2010, CD, Invisible Eye Productions)
THE JOY OF NATURE: The Empty Circle Part III, Anitya ('This Floating World', 2010, CD + CDr in wooden box with pin, Rage In Eden)
MARCO GROSSO: Brief Essay on Hermetic Tarot (2010, CD-R + Major Arcana pdf, free compilation, cards, stickers, banners, flyers + 2 posters, Invisible Eye Productions)
OUROBOROS: Somnium ('Iron Man', 2011, CD-R, Invisible Eye Productions)
HERR: For A Christ-Thorn ('For A Christ-Thorn'/'Narcissus', 7", Trutzburg-Thule)
SEELENLICHT: Serrano compilation ('Black Sun Shining', CD, JSP Distribution)
ERICH ZAHN Featuring TROY SOUTHGATE: 'Acid Rain' ('Acid Rain'/'Streets of London', label to be finalised)
THE DAYS OF THE TRUMPET CALL: album title and label unknown ('The Guest', CD, Cold Spring)
ELVATORIUM: When Heaven Falls Apart (CD, label to be finalised)
DESERT DIVINITY: Rusted Idols ('Pulsating Spectre' and 'Cold Room Solitude', label to be finalised)
SAGITTARIUS: Uni Ja Kuolema ('Song VIII: Composed in a Dream')
SUNNA: Kama: Kontra: Kontrol ('Regret', Regimental Records)
SUNNA: Untitled (Split 10" with Hoor-paar-Kraat, Goat Eater Records)
Έχει γίνει επανειλημμένα στόχος δημοσιογράφων, αντιφασιστών, του πρακτορίστικου περιοδικού Searchlight, της αστυνομίας αλλά και ατόμων του εθνικιστικού κινήματος. Σήμερα έχει αναπτύξει εθνo-αναρχικές ομάδες στις Η.Π.Α, την Αγγλία, τη Σκανδιναβία, την Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία.



1 σχόλιο:

  1. Ένα λεπτό δηλαδη, ο κύριος άλλαξε τρις χιλιάδεσ ιδέες για να καταλήξει τελικά στην ιδέα του Εθνικοαναρχισμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή