Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Αντιγράψτε ελεύθερα - ΓΕ.ΛΑ.ΜΕ

Δεν μας προκαλεί καθόλου εντύπωση ο τρόπος που λειτουργούν κάποια ακροδεξιά σχήματα και οργανώσεις, τα οποία καπηλεύτηκαν τον εθνικισμό και εγκλώβισαν υγιείς δυνάμεις στις τάξεις τους για να τις κρατούν σε διαρκή κατάσταση φίμωσης και χειραγώγησης. Ως ακροδεξιά σχήματα παίζουν το ρόλο που τους ανέθεσε το κατεστημένο και εμποδίζουν την ανάπτυξη ενός πραγματικού λαϊκού εθνικισμού.

Aντικρίσαμε συνθήματα σε τοίχους της Λευκωσία και της Λάρνακας που γράφτηκαν από συναγωνιστές, να έχουν σβησμένα τη συνήθη μας υπογραφή «Αυτόνομοι Εθνικιστές» και αντί αυτής την υπογραφή Ε.ΛΑ.Μ.

Μάλιστα δεν δίστασαν να διαγράψουν και τον κέλτικο σταυρό. Φαίνεται ότι στο Ε.ΛΑ.Μ ενοχλούνται που κάποιοι διαλέξαμε έναν διαφορετικό τρόπο δράσης και έκφρασης, μακριά από κινήματα, εκλογές και λίστες εγγραφής μελών. Να ενοχλούνται όμως και από τα σύμβολα της Φυλής μας; Προφανώς τα εθνικοσοσιαλιστικά σύμβολα δεν συνάδουν με την πολιτική ορθότητα και τις τακτικές ενός νόμιμου πολιτικού κινήματος-κόμματος.

Ίσως το Ε.ΛΑ.Μ  να θεωρεί ότι κατέχει κάποιο μονοπώλιο σε ιδέες, αλλά κάτι τέτοιο υφίσταται μόνο στο δικό τους μυαλό, αφού ο εθνικιστικός αγώνας δεν έχει να κάνει με τύπους και αποκλειστικότητες.

Τα μέλη του κόμματος που θέλει να ονομάζετε εθνικιστικό έχουν ως σκοπό μονάχα την προβολή του δικού τους ονόματος κι έτσι θεώρησαν πλήγμα γι’ αυτούς το να αναγράφονται εθνικιστικά συνθήματα σε τοίχους που δεν φέρουν την υπογραφή τους.

Έμποροι και διαφημιστές ή εθνικοεπαναστάτες;
Πού αλλού μπορεί να αποσκοπεί το σβήσιμο των υπογραφών από τα συνθήματα Αυτόνομων Εθνικιστών, παρά στη δική τους αυτοπροβολή;

Άλλωστε ποτέ από τα κείμενά τους δεν έλειψαν τα «…το πρώτο εθνικστικό κίνημα.», «το μόνο εθνικιστικό κίνημα που έκανε έτσι κι αλλιώς…» κτλ.

Τέτοιες τακτικές ακολουθούν ακροδεξιοί συντηρητικοί «εθνικοπατριώτες» (που δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί στα κινήματα και τις οργανώσεις του λεγόμενου «χώρου»), που το μόνο που κάνουν είναι να εμποδίζουν τον αληθινό εθνικο-κοινωνικό αγώνα να εδραιωθεί.
Για εμάς όμως, σημασία δεν έχει η υπογραφή ή οποιαδήποτε υπογραφή, αλλά τα μηνύματα που θέλουμε να περάσουμε μέσω των παρεμβάσεών μας γι’ αυτό ποτέ μέχρι τώρα Αυτόνομοι Εθνικιστές δεν προέβησαν σε παρόμοιες ενέργειες όπως τα συγκεκριμένα μέλη του Ε.ΛΑ.Μ.

Η διχόνοια και η μικροπρέπεια φαίνεται, δυστυχώς, ότι καλά κρατεί στον (ανύπαρκτο για μας) «χώρο» που εδώ και χρόνια μαστίζει τον Εθνικισμό στο νησί μας και όχι μόνο.

Το ΕΛΑΜ ως παράρτημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ακολουθεί τον ίδιο δρόμο υποστηριζόμενο από το σύστημα που θέλει να διατηρεί την ακροδεξιά για δικό του όφελος. Με το ΕΛΑΜ συμπορεύονται και άλλες ακροδεξιές ομάδες όπως το ΚΕΑ , υποστηριζόμενες από τα «πατριωτικά περίπτερα» των κομμάτων του κατεστημένου.

Αναφερόμαστε στα γεγονότα αυτά καθώς παραθέτουμε αυτούσια ανακοίνωση της σ.ο. του ΜΑΥΡΟΥ ΚΡΙΝΟΥ εξ αφορμής των επεισοδίων που έγιναν προχθές στην πόλη του Κίμωνος. Υπενθυμίζουμε ότι αυτό το μήνα θυσιάστηκε στους δρόμους της Ρώμης ο Μίκης Μάντακας, σύμβολο ενός καλύτερου μέλλοντος για το εθνικιστικό κίνημα.

Φωνή Εθνική Αντίστασης είναι η φωνή του κάθε αυτόνομου, του κάθε εθνικιστή και του  κάθε εθνικοσοσιαλιστή συντρόφου.

ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΥΠΡΟΥ

Προστάτες των μπάτσων τα μέλη του ΕΛΑΜ κ.α; Αποφασίστε ΕΛΑΜΙΤΕΣ και λοιποί, τι δηλώνετε σήμερα Εθνικιστές ή εφεδρεία της κυπριακής αστυνομίας;

6 σχόλια:

  1. Μπορειτε να μου απαντησετε κατι σας παρακαλω?
    Τι διαφορα εχετε εσεις απο το Ελαμ?
    Απο τι βλεπω αν δεν κανω λαθος οι ιδεες σας μοιαζουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχήν, επιλέξαμε ένα διαφορετικό τρόπο δράσης από τα κινήματα του "χώρου", αυτόν δηλ. της αυτονομίας. Για τη φιλοσοφία του αυτόνομου εθνικισμού υπάρχουν αρκετά άρθρα στο διαδίκτυο στα οποία μπορείς να ανατρέξεις. Βασιζόμαστε στην οριζόντια ιεραρχία και την ακέφαλη αντίσταση , μακριά από αρχηγιλίκια και παραστρατιωτικές τακτικές. Πιστεύουμε στη σύσταση αυτόνομων ομάδων, οι οποίες δεν θα γίνονται μέρος του συστήματος αλλά θα γίνουν εχθροί του. Επίσης, θέλουμε να κάνουμε τον εθνικισμό στην Κύπρο οργανικό και ριζοσπαστικό. Τα μνημόσυνα και οι παρελθοντολογίες δεν φτάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...Συν τοις άλλοις τις τακτικές τους μπορούμε να τις δούμε στην πιο πάνω ανάρτηση, με τις οποίες διαφωνούμε κάθετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως μπορουμε να ενημερωθουμε για την παρουσιαση του βιβλιου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λετε:Βασιζόμαστε στην οριζόντια ιεραρχία και την ακέφαλη αντίσταση,μακριά από αρχηγιλίκια και παραστρατιωτικές τακτικές. Αλλα και τα εθνικόφρονα κινήματα που ενώ κατηγορούν τα κοινοβουλευτικά κόμματα μέσα στο «χώρο» κάνουν τα ίδια.
    Θα συμφωνησω μαζι σας για τα παραπανω. Επειδη καποιος για την εξουσια, μπορει να φθασει σε σημειο να ΠΡΟΔΩΣΕΙ δικους του ανθρωπους.
    Αυτο που με παραξενευει εμενα προσωπικα τι φοβαται το ΓΕ.ΛΑ.ΜΕ απο εσας κ δεν σας αναφερε ποτε?
    Ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το θέμα είναι να καταλάβουν κάποιοι ότι κανείς δεν κατέχει κάποιο μονοπώλιο σε ιδέες.
    Αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή