Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

Μετακομίζει το ISIS στην Κύπρο;«Το ISIS μετακομίζει στην Κύπρο». Με αυτή την πρόταση ο ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής εμπειρογνώμονας Hüsnü Mahalli εξέφρασε την θέση του σχετικά με την εξάπλωση του ISIS (Iσλαμικό κράτος της Συρίας και του Ιράκ). Σύμφωνα με άρθρο της Kıbrıs Postasi Daily News αναφορικά με τα σχέδια του ISIS η μεταφορά του ISIS στην Κύπρο σύμφωνα με Ρωσσικά μέσα ενημέρωσης δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα. 

Ο ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής τονίζει ό΄τι γνωρίζοντας την νοοτροπία των Ισλαμιστών του ISIS η Κύπρος είχε πάντα μια στρατηγική και συναισθηματική προσκόλληση για τα σχέδια τους. Υπενθυμίζοντας τον χάρτη που κυκλοφόρησε η Συρία, η Ιορδανία, ο Λίβανος, η Παλαιστίνη, το Ιράκ και η Μοσούλη αποτελούν το μισοφέγγαρο και η Κύπρος είναι το αστέρι για τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους. Έτσι η Κύπρος θα αποτελέσει κληρονομιά στα σχέδια τους.
Μάλιστα ο Hüsnü Mahalli προειδοποιεί τους πολιτικούς ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς εξελίξεις.

«Κάθε πολιτική ανάπτυξη στην Κύπρο έχει μια διεθνή συνιστώσα, έτσι οι Κύπριοι πολιτικοί πρέπει να δώσουν προσοχή τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή και θα πρέπει να είναι πιο ενημερωμένοι με άριστη γνώση της δυναμικής των περιφερειών. Τα πάντα στην Κύπρο συνδέονται με την εξωτερική πολιτική έτσι δεν μπορούμε να αναφερόμαστε σε λύση ή για την πολιτική εν γένει, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν την περιφερειακή δυναμική».

Είναι γεγονός ότι η δυνατότητα χρησιμοποίησης των Βρετανικών βάσεων στην Κύπρο  για τις Αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον των δυνάμεων του ISIS αλλά και του γεγονότος ό΄τι οι τζιχαντιστές δεν αναγνωρίζουν εθνικά σύνορα αλλά εποφθαλμιούν όλα τα εδάφη στα οποία υπάρχει μουσουλμανικός πληθυσμός οδηγεί στο συμπέρασμα ό΄τι η Κύπρος βάσει των σημερινών δεδομένων δεν μπορεί να αντισταθεί στις δυνάμεις αυτές.

«Το ISIS θέλει να βρει μια ευκαιρία για να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην Κύπρο,» δηλώνει ο Hüsnü Mahalli και σημείωνει ό΄τι «η Ισλαμική Τράπεζα Ανάπτυξης βλ Islamic Development Bank, η Εl Baraka και η Kuweit Turk Banks υποστηρίζουν άμεσα και έμμεσα τις δραστηριότητς του ISIS ». Ανέφερε επίσης ό΄τι οι πυρήνες του ISIS που οργανώνονται στην Τουρκία παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την πολιτική της Τουρκίας  για το Κυπριακό και σίγουρα θα θέλουν να κάνουν επενδύσεις και να επωφεληθούν οικονομικά από την Κύπρο. 

Η ανακήρυξη του ΙSIS και του «χαλιφάτου» είναι μια κίνηση που έχει τεράστια ιδεολογική αλλά και θεολογική σημασία τόσο για τους Ισλαμιστές όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο. Έχοντας πλέον Χαλίφη, δηλαδή κυρίαρχο πολιτικό και πνευματικό ηγέτη του Ισλαμικού κράτους τον Abu Bakr al-Baghdadi κατανοούμε ό΄τι δεν αναφερόμαστε πλέον σε μια παραστρατιωτική ομάδα αλλά και η εγκαθίδρυση του Ισλαμικού Χαλιφάτου, είναι ονομασία που παραπέμπει ιστορικά στην εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Όλα αυτά είναι για τους Κύπριους πολιτικούς άγνωστη λέξη. Τόσο οι Κύπριοι πολιτικοί όσο και οι Κύπριοι πολίτες θεωρούν εξωπραγματικά τα πιο πάνω αφού τόσο στα τηλεοπτικά πάνελ, όσο και στα δελτία των μαζικών μέσων ενημέρωσης οι ειδήσεις που αφορούν το ISIS περνούν λες και τα γεγονότα αυτά αφορούν κατοίκους ενός άλλου πλανήτη. Η νεοκυπριακή κοινωνία βυθισμένη στην αποχαύνωση της ραγιαδίστικης υποκρισίας και στο σύγχρονο καπιταλιστικό σύστημα που δυναστεύει τον Λαό και την Πατρίδα δεν θα καταλάβει ούτε την υστάτη την επικινδυνότητα της κατάστασης. Οι αλλοτριωμένοι νεοκύπριοι ιθαγενείς, με την καλλιεργημένη ηττοπάθεια και την παραδοχή τετελεσμένων γεγονότων (βλ. συμφωνίες Ζυρίχης Λονδίνου, 1963, εισβολή, τρόϊκα κτλ) θα παρακολουθούν ανίκανοι να αντιδράσουν τις δολοφονίες, τους αποκεφαλισμούς και τους βιασμούς από τους Ισλαμιστές απαθείς και ναρκωμένοι ζώντας ακόμη το «Kυπριακό όνειρο» που διέγραψαν οι κομματικοί μηχανισμοί σε συνδυασμό με το τραπεζικό σύστημα. 

Άμεση αυτοοργάνωση, άμεση αυτόνομη δράση, άμεση δημιουργία αυτόνομων πυρήνων. Αυτά θα μας σώσουν. Η δημιουργία και η προστασία της δικής μας αγέλης. Μακάρι να βγούμε ψεύτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου