Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Οι Ιδέες δεν πεθαίνουν...Ελλάς - Κύπρος - Ένωσις!

..Για πολλούς ξεχασμένη η σημερινή ημέρα, για εμάς όμως όχι. Στις 15 Ιανουαρίου 1950 το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης εφαρμόστηκε στο νησί μας που στέναζε τότε ακόμα κάτω από τον βρετανικό αποικιοκρατικό ζυγό.

Ο περήφανος (τότε) λαός της Κύπρου αξίωσε το αυτονόητο: «Την Ένωσιν της Κύπρου με την Ελλάδα». Παρ’ όλα αυτά οι δυνάστες της πατρίδας μας δεν πραγματοποίησαν ποτέ το παλλαϊκό και προαιώνιο αίτημα του Κυπριακού Ελληνισμού. Γι’ αυτό και η ΕΟΚΑ υπό την καθοδήγηση του Γεωργίου Γρίβα ανέλαβε να εκπληρώσει το αίτημα αυτό, πραγματοποιώντας τον ένοπλο απελευθερωτικό αγώνα του ’55-’59 και γράφοντας τις πιο λαμπρές σελίδες της κυπριακής ιστορίας.





Αν και η  ΕΟΚΑ στρατιωτικά ήταν ανίκητη οι προδότες του Έθνους, οι αποικιοκράτες και ο αιώνιος δυνάστης της οικουμένης κατόρθωσαν η πολυπόθητη Ένωση να μην γίνει ποτέ πραγματικότητα, υπογράφοντας τις προδοτικές συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου και ανακηρύσσοντας την Κύπρο «ανεξάρτητο» κράτος. Το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν δύνατο να λειτουργήσει και γι’ αυτό οδηγηθήκαμε στα προσχεδιασμένα που ακολούθησαν (τουρκική ανταρσία, τουρκική εισβολή κ.ό.κ).



Ως Εθνικιστές καμία συμπάθεια δεν τρέφουμε προς την Κυπριακή Δημοκρατία και το δοτό της σύνταγμα, παρά την αναγκαιότητα αυτή τη στιγμή της προσωρινής ύπαρξής της. Εξάλλου οι υμνητές της ΚΔ, οι οποίοι δηλώνουν αντι-ομοσπονδιακοί καλά κάνουν να καταλάβουν ότι η «λύση» του 1960 δεν είναι κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό στο οποίο σήμερα αντιτίθενται.
Δηλώνουμε αμετανόητα Ενωτικοί και ποτέ δεν θα απαρνηθούμε το Σκοπό, που οδήγησε τους Ήρωες της ΕΟΚΑ και τόσους άλλους να θυσιασθούν για τη σπουδαιότερη Ιδέα της οικουμένης και για να παραμείνει η Κύπρος για πάντα ελληνική. Δεν θα συμβιβαστούμε για χάρη της πολιτικής ορθότητας που θέλει κάθε Έλληνα Κύπριο να βλέπει την Ένωση σαν κάτι ξεπερασμένο και ανέφικτο.
Γιατί οι Ιδέες δεν πεθαίνουν…
ΕΛΛΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΝΩΣΙΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου