Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΟΧΙ

Πολλά τα ΟΧΙ της φυλής μας. Και είμαστε υπερήφανοι για το κάθε ένα ξεχωριστά. Γιατί πάντα μέσα από την μακραίωνη ιστορία μας, υπήρχε κάποιος που έδειχνε τον δρόμο για την Λευτεριά. Η τοποθέτηση του Έλληνος πρωθυπουργού στις 28 Οκτωβρίου το 1940 Ιωάννου Μεταξά εκπορεύεται από το Ελληνικό πνεύμα της Ανδρείας και της Τιμής. Το ΟΧΙ του Μεταξά είναι μέρος της  τρισχιλιόχρονης ιστορίας μας. Είναι το μονολεκτικό "Μολών Λαβέ" του Λεωνίδα. Και η περίληψη του "το δε την πόλιν σοι δούναι ούτ΄ εμόν εστί, ούτ΄ άλλου των κατοικούντων εν αυτή" του τελευταίου Έλληνος αυτοκράτορα.
Ο Ελληνικός λαός πιστός στο κάλεσμα του Ιωάννη Μεταξά αντιστάθηκε με ηρωισμό ενάντια στον ενδοτισμό και στην υποχώρηση. Ο Έλληνας στρατιώτης με πίστη στην πατρίδα απέδειξε ότι είναι απόγονος του Έλληνα ήρωα της αρχαιότητας. Στο πλευρό των στρατιωτών και οι Κύπριοι εθελοντές πιστοί στο κάλεσμα της μητέρας πατρίδας έδωσαν το παρών τους σε όλα τα μέτωπα του πολέμου.
Το ΟΧΙ που ειπώθηκε σε μια πανίσχυρη αυτοκρατορία είναι το ΟΧΙ  που καλούμαστε να δώσουμε και μείς σήμερα. Το δικό μας παρών στον αγώνα ενάντια στους Τούρκους κατακτητές, ενάντια στα σχέδια των Αγγλο-Αμερικάνων και των οικονομικών συμφερόντων που προωθούν, ενάντια στους επίορκους Κύπριους και στους επαναπροσεγγιστές που εξυπηρετούν σχέδια αφελληνισμού της νήσου θα είναι η πλησιέστερη απάντηση προς τους νέους πρεσβευτές που ζητούν γη και ύδωρ.
Στους κατακτητές της Κύπρου, στους πραιτωριανούς και στους ομοσπονδιακούς, στην πολιτιστική ισοπέδωση του Δυτικού πολιτισμού, των πολυεθνικών και της λογικής του εύκολου κέρδους λέμε και μεις ΟΧΙ.
Είναι καιρός ο Κυπριακός λαός να βροντοφωνάξει και πάλι ΟΧΙ ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Ιωάννης Μεταξάς. Καλούμε τον Κυπριακό λαό να πει το δικό του ΟΧΙ στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Να πει το δικό του ΟΧΙ στον Τουρκικό επεκτατισμό.
 
ΖΗΤΩ Η 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
ΖΗΤΩ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ
ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ Ο ΑΓΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου