Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Όχι στη φίμωση!

Σε μια ακόμα προσπάθεια φίμωσης της αντίθετης γνώμης από το καθεστώς, το Υπουργείο Δικαιοσύνης με εισήγησή του στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών προωθεί την ιδέα για κατάργηση της ανωνυμίας των blogs, προφανώς με αφορμή τις καταγγελίες του  δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη για απειλές κατά της ζωής του από ανώνυμο blogger.
Το διαδίκτυο είναι ο μόνος χώρος έκφρασης για όλες τις αντικαθεστωτικές φωνές, για όσους δεν έχουν πρόσβαση στα αστικά και ελεγχόμενα Μέσα Μαζικής Επαναπροσέγγισης και είναι ολοφάνερο πως το "δημοκρατικό" καθεστώς Χριστόφια ενοχλείται από το γεγονός αυτό.
Η ελευθερία της έκφρασης είναι μέρος της ιδεολογίας μας. Οι ιδέες μας κυκλοφορούν ελεύθερα πλέον εκτός των καθεστωτικών μέσων πληροφόρησης γιατί απλά μας αφήνουν αδιάφορους. Οι δράσεις μας – σε αντίθεση με τους μέχρι τώρα “συναφείς ιδεολογικούς σχηματισμούς” δεν θα πρέπει να έχουν ως κριτήριο, το “να παίξουν στις ειδήσεις”. Θα πρέπει να κρατούν τις γραμμές της δικής μας αισθητικής και να προβάλλονται από τα δικά μας μέσα και ο διαδικτιακός χώρος είναι ένα από τα μέσα αυτά. 
Εμείς λέμε ναι στην ελευθερία των bloggers και όχι στη φίμωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου