Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Λευτεριά (και) στην Κύπρο!


Ακούμε τις τελευταίες μέρες πολλούς και διάφορους (μέσα σ’ αυτούς και η Τουρκία!) να επικαλούνται το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία παραβίασε το κράτος του Ισραήλ όταν επιτέθηκαν Ισραηλινοί στρατιώτες σε πλοία εθελοντών που μετέφεραν εφόδια για ανθρωπιστική βοήθεια στη λωρίδα της Γάζας (πολλοί από τους επιβαίνοντες σκοτώθηκαν και όλοι οι νεκροί είναι Τούρκοι, αν αυτό λέει κάτι).

Το διεθνές δίκαιο επικαλείται όμως και το Ισραήλ! Τουρκία και Ισραήλ λοιπόν, δύο κράτη-σφαγείς των λαών μιλούν για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το κράτος του Ισραήλ είναι ένα κράτος-εγκληματίας που διαπράττει γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και κατέχει εδάφη που ανήκουν στους Παλαιστινίους. Δεδομένη είναι και η στήριξή μας στους αγωνιζόμενους Παλαιστίνιους που μάχονται ενάντια σε ένα κοινό εχθρό.

Ας μην ξεχνάμε (!) όμως ότι και η Κύπρος είναι ακόμα υπό κατοχή. Τα εδάφη της μισής μας σχεδόν πατρίδας είναι κατεχόμενα από τους Τούρκους, το δεύτερο σφαγέα και κατακτητή εδαφών που δεν του ανήκουν και ακούμε να επικαλείται τα ανθρώπινα δικαιώματα τις τελευταίες μέρες.

Σχόλια ή άρθρα σε ιστοσελίδες και πορείες συμπαράστασης προς τους την Παλαιστίνη θα δείτε πολλές. Για την Κύπρο… τίποτα. Για τους άμαχους νεκρούς της Παλαιστίνης θα ακούσετε πολλά δακρύβρεχτα λόγια. Για τους Έλληνες νεκρούς αμάχους του 1974 όμως, ελάχιστα. Βλέπετε έχουν περάσει 36 χρόνια και τα εγκλήματα της Τουρκίας δεν θα τα δούμε σε βίντεο να παίζουν το βράδυ στα δελτία ειδήσεων. Έχουν περάσει 36 χρόνια και έτσι λίγοι είναι που θυμούνται…

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ

 

"Άνθρωπος άλλης εποχής"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου