Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

Χαμάς - Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης - Harakat al-Muqāwama al-Islāmiyya.
Είναι γνωστό από την προηγούμενη Πέμπτη ό΄τι οι δύο Παλαιστινιακές οργανώσεις Φατάχ και Χαμάς συμφώνησαν ούτως ώστε να αναλάβουν την ανάληψη του ελέγχου της Λωρίδας της Γάζας από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, την οποία στηρίζουν και οι δύο.

Βεβαίως όπως μας ενημέρωσε συναγωνιστής που επέστρεψε μόλις χθες από τον Λίβανο και ο οποίος συμμετέχει σε διάφορα εθνικιστικά κινήματα και αυτοπροσδιορίζεται ως πιστός στρατιώτης της Τρίτης Θέσης η κόλαση που ζουν οι Παλαιστίνοι είναι η ίδια που ζουν και οι Σύριοι που αντιμάχονται τον σιωνισμό και δολοφονούνται άσχετα από την πίστη τους, τις πεποιθήσεις τους ή την καταγωγή τους. Ο συναγωνιστής ενημερώθηκε σχετικά με τις σφαγές Σύριων χριστιανών και όχι μόνον από τους ισλαμιστές που υποστηρίζουν η Ουάσινγκτον, το Τελ - Αβίβ, την Άγκυρα και το Ριάντ.

Μετά την συμφωνία που προέκυψε οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Γάζα θα βρίσκονται υπό τη δικαιοδοσία του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς αφού είναι η κυβέρνηση όλων των Παλαιστίνιων. Εξ΄άλλου αξίζει να αναφέρουμε ότι ανακλήθηκε ο ισραηλινός πρέσβης στην Στοκχόλμη αφού η Σουηδία αναγνώρισε το Παλαιστινιακό κράτος με ανακοίνωση της υπουργού Εξωτερικών της Σουηδίας.Η Χαμάς, η μια από τις δύο Παλαιστινιακές οργανώσεις ασπάστηκε τον αντισημιτισμό των ηγετών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και καλεί από το 1988 που μορφοποιήθηκε η Ισλαμική διακήρυξη το Ισλάμ να καταστρέψει το Ισραήλ μέσα από μια εκτενή πάλη κατά των Εβραίων. Όλες οι αντισημιτικές οργανώσεις στηρίζουν τις διακυρήξεις τους στα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών και κατηγορούν τους Εβραίους για μια παγκόσμια συνωμοσία για την κυριαρχία του κόσμου.

Τόσο η Χαμάς από τον καιρό της ιδρύσεως της από τον σεϊχη Αχμέντ Γιασίν (από την εποχή της πρώτης Ιντιφάντας) όσο και οι περισσότερες Ισλαμιστικές οργανώσεις είναι καθαρά αντισημιτικές και εναντιώνονται τους Εβραίους για την παγκόσμια οικονομική κατάσταση.

Η Χαμάς λόγω των εκτεταμένων κοινωνικών προγραμμάτων της που αφορούν μεταξύ άλλων την ανέγερση σχολείων και νοσοκομείων στην Δυτική Όχθη και την Λωρίδα της Γάζας έχει αποκτήσει υψηλή δημοτικότητα και κερδίζει συνεχώς έδαφος αφού έχει κερδίσει πολλές τοπικές εκλογές.

Μεταξύ των «όπλων» που διαθέτει η Χαμάς συμπεριλαμβάνεται ένα δορυφορικό κανάλι, ένας ραδιοφωνικός σταθμός και αρκετές εφημερίδες ενώ πριν από λίγα χρόνια αποφάσισαν να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους υλοποιώντας και κινηματογραφικές παραγωγές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου