Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Το παραμύθι των εκλογών

Έλληνα της Κύπρου,
Στις 22 του τρέχοντος μηνός καλείσαι στις κάλπες για να ψηφίσεις τους αντιπροσώπους που θα στείλεις στην βουλή. Καλείσαι με την ψήφο σου να επιλέξεις αυτούς που θα σε εκπροσωπήσουν για την επόμενη πενταετία στην Κυπριακή βουλή.

Μια μελέτη της ιστορίας των εκλογικών διαδικασιών για την Κυπριακή βουλή καθώς και η βιωματική γνώση του γεγονότος μας οδηγεί χωρίς δεύτερη σκέψη στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η ψήφος ισοδυναμεί με την συνενοχή σε ένα κατασκεύασμα που δίνει άλλοθι στους πολιτικούς που μας κυβερνούν και διαχειρίζονται την εξουσία.

Η πελατειακή σχέση του πολιτικού με τον πολίτη είναι δεδομένη. «Η ψήφος σου είναι η δύναμη σου», «έχεις την δύναμη να αλλάξεις το πολιτικό σκηνικό», «έχεις την επιλογή να ψηφίσεις τους πιο άξιους» είναι οι κλασσικές ατάκες που εκστομίζουν οι υποψήφιοι πανηγυριστές παραμονές εκλογών. Αλήθεια πόση δύναμη έχεις όταν στην εκλογική διαδικασία συμμετέχεις κάθε πέντε χρόνια (δηλαδή μια φορά κάθε 1825 ή 1826 ημέρες); Μια διαδικασία που λειτουργεί σαν μέσο νάρκωσης της ανθρώπινης σκέψης και δραστηριότητας, αφού δεν έχει τίποτα κοινό, με τη λαϊκή κυριαρχία, μια διαδικασία που ξεφτελίζει την ανθρώπινη ύπαρξη με την υποταγή και το γλείψιμο προς τον «δικό σου» βουλευτή.

Εμείς οι Αυτόνομοι Εθνικιστές της Κύπρου πιστεύουμε ότι με την ψήφο δεν λύνουμε τα προβλήματα μας αφού στην δημοκρατία τα μηδενικά ψάχνουν για νούμερα, ούτως ώστε να αυξήσουν τα ποσοστά και τις ψήφους τους, να εδραιώσουν τις θέσεις και τους μισθούς όλων αυτών που ευθύνονται για τις υποχωρήσεις στο Κυπριακό και για την εξαθλίωση που οδηγούμαστε σαν λαός και σαν κοινωνία.

Οι νουθεσίες των κομμάτων και οι γονυπετείς επικλήσεις τους για συμμετοχή του λαού στις εκλογές ουσιαστικά είναι το ζητούμενο άλλοθι για την επικύρωση της νομιμοποίησης της ανικανότητας και της προδοσίας που εκφράζουν. Ο πόλεμος ενάντια στην εκλογική διαδικασία είναι η δική μας μάχη ενάντια στους υπευθύνους της καταστροφής μας, είναι η δική μας παράσταση ενάντια στο εκλογικό-κοινοβουλευτικό τσίρκο τους με τους ασυνάρτητους μονολόγους, τις τηλεοπτικές παρουσιάσεις τους, τις κωμικές συγκεντρώσεις τους και τις ακαλαίσθητες αφίσες τους.

Η συμμετοχή στις εκλογές οδηγεί στην καταχρηστική εξουσία ολίγων διεφθαρμένων ανθρώπων η οποίοι με την λογική του βολέματος των δικών τους ανθρώπων συνεχίζουν την διαφθορά και την σήψη νομοθετώντας τους δικούς τους νόμους που στρέφονται ενάντια στο δίκιο και πατρωνάρουν την άρχουσα τάξη, η οποία από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας εξουσιάζει το νησί και που επιδιώκει για οικονομικά κυρίως συμφέροντα να μετατρέψει την Κύπρο σε προτεκτοράτο της Τουρκίας και των καπιταλιστικών συμφερόντων της Δύσης. Είναι τοις πάσι γνωστόν ότι ο ψηφοφόρος επιλέγει καθαρά ατομικά - συμφεροντολογικά κριτήρια, βασιζόμενος στην πελατειακή σχέση και στο ρουσφέτι.  Είναι λοιπόν η δική σου ψήφος η νομιμοποίηση των παρανόμων, είναι η δική σου ψήφος η ενίσχυση της αδικίας, του βολέματος, της αδιαφάνεις και της λογικής του δικού μας ανθρώπου.

Δεν είναι σκοπός του άρθρου να παρουσιάσει την ανικανότητα της αστικής δημοκρατίας αφού εν ολίγοις οι τακτικές των πολιτικών και των εξουσιαστών είναι γνωστές και δεδομένες. (παραίτηση της πολιτικής πράξης στα χέρια των πολιτικών, προκατασκευασμένες κρίσεις και νομοθέτηση για αντιμετώπιση των κρίσεων αυτών, παραλογισμός του συστήματος εν γένει). Βιώνουμε ιδίως στην Κύπρο ένα κράτος που δεν τιμωρεί όσους παραβιάζουν το νόμο, τιμωρεί όσους συλλαμβάνονται παραβιάζοντας το νόμο, πράγμα που δεν είναι ταυτόσημο. Όποιος παραβιάζει το νόμο δίχως να συλληφθεί δεν μπορεί να τιμωρηθεί.

Η αποχή από τις εκλογές για εμάς τους Αυτόνομους Εθνικιστές δεν είναι παραίτηση αλλά πολιτική πράξη που μπορεί να συνθλίψει την νομιμοποίηση των πολιτικών και των καπηλευτών. Η Κυπριακή Δημοκρατία στήθηκε πάνω στην αγχόνη και στο αίμα των ηρώων του ένοπλου αγώνος για την Αυτοδιάθεση. Οι κομματικοί μηχανισμοί που διεκδικούν την ψήφο μας έχουν απόλυτη ταύτιση για την λύση του προβλήματος της κατοχής με μια Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Στο στρατόπεδο αυτό για εμάς βρίσκονται και όλοι όσοι δηλώνουν ότι τάχα εκπροσωπούν την αντιομοσπονδιακή φωνή αλλά στην ουσία στηρίζουν τους μηχανισμούς που προσπαθούν να εδραιώσουν την Ομοσπονδία.

Σύντροφε και συντρόφισσα, ο αγώνας μας είναι δύσκολος. Είμαστε οι τελευταίοι πιστοί. Μην πιστεύεις τα ψεύτικα λόγια των δήθεν συναγωνιστών σου. Ο συναγωνιστής μένει πιστός στην ΙΔΕΑ. Δεν παζαρεύει σαν μικροπωλητής στην πολιτική. Δεν μετρά νούμερα και αριθμούς και ποσοστά. Ο συναγωνιστής μένει πιστός στον ΑΓΩΝΑ. Δεν κάνει εκπτώσεις με ψεύτικα προσχήματα. Δεν δίνουμε δικαίωμα σε κανέναν να ενεργεί για λογαριασμό μας.

Ο αγώνας μας θα δικαιωθεί όταν πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Όταν πραγματοποιήσουμε την δική μας επανάσταση τότε θα είμαστε υπόλογοι στις επόμενες γενιές. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να δηλώνει συνοδοιπόρος στον αγώνα μας και την ίδια ώρα να θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία κομματικών μηχανισμών που επιζητούν την Ομοσπονδία ως λύση του Κυπριακού.

Η αποχή σημαίνει άρνηση αποδοχής της κοροιδίας. Μην χαριστείς σε κανέναν. Μην συμμετάσχεις άλλη μια στημένη διαδικασία. Ενάντια στην υποταγή των εκλογών, ενάντια στην λογική του ψηφοφόρου, ενάντια στο ρουσφέτι και στην Διζωνική.

Νικόλαος Θησέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου