Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Γιατί συνειδητή αποχή, από τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές...


Γιατί συνειδητή;

Το να απέχουμε από τις κάλπες δεν σημαίνει ότι είμαστε απολιτικοί ή ότι δεν νοιαζόμαστε για τα κοινά.
Αντιθέτως, η αποχή από την εκλογική διαδικασία θέλουμε να αποτελεί συνειδητή πράξη για τον κάθε πολίτη που αμφισβητεί και αντιτίθεται στο παρόν πολιτικό σύστημα της κοινωνικής ανισότητας και του ξεπουλήματος της Πατρίδας μας.
Ο εγκλωβισμός των συμπατριωτών μας στους κομματικούς μηχανισμούς από τη μια και αποπολιτικοποίηση μεγάλου μέρους της νεολαίας από την άλλη, που συνεπάγεται με αδιαφορία για τα κοινά, έχουν καταστήσει το λαό μας ανίκανο να εμπλακεί ενεργά στην πολιτική και να διεκδικήσει τα κυριαρχικά του δικαιώματα σε σημείο που να μην συνειδητοποιεί τη δύναμή του.
Γι’ αυτό η αποχή για εμάς είναι αντίδραση, έμπρακτη αμφισβήτηση του συστήματος και μια εναλλακτική πρόταση, σε σχέση μ’ αυτό που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε σήμερα ως πολιτική.
Κατά το Θουκυδίδη: «…είμαστε ο μόνος λαός που αυτόν που δε μετέχει στα κοινά δεν τον θεωρούμε φιλήσυχο αλλά άχρηστο.»

Γιατί αποχή;

Έχοντας κατανοήσει το ρόλο τους πολιτικού συστήματος και τα παιχνίδια που παίζει στο όνομα της «δημοκρατίας», η αποχή είναι μία ενέργεια αμφισβήτησης των δομών του συστήματος στην πράξη.
Απέχοντας από τις εκλογές, δεν συναινούμε στις πράξεις των ανακυκλούμενων πολιτικών που μας παρουσιάζονται ως οι μόνες επιλογές για να κυβερνήσουν.
Το παρόν πολιτικό σύστημα έχει φροντίσει να παραμερίσει και να κρατήσει στο περιθώριο, ανθρώπους πραγματικά ικανούς για να αναμειχθούν με την πολιτική με αποτέλεσμα οι τύχες της Πατρίδας μας να είναι στα χέρια ανθρώπων αμφιβόλου αξίας και ικανοτήτων που εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα εις βάρος του καθενός μας ξεχωριστά και όλων μαζί.
Το ότι οι υποψήφιοι είναι οι συγκεκριμένοι που μας παρουσιάζονται και δεν έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε κάποιους άλλους, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να επιλέξουμε και ψηφίσουμε κάποιον από αυτούς.
Αντιθέτως, επειδή το πολιτικό σύστημα έχει προνοήσει έτσι ώστε, αυτοί που απαρτίζουν την πολιτική σκηνή  να μας παρουσιάζονται ως η μόνη λύση στα προβλήματά μας και να είναι τέτοιο το σύστημα που να αναδεικνύει πολιτικά πρόσωπα με απαραίτητες "προδιαγραφές" την οικονομική ευρωστία και την κομματική ανάμειξη, δεν πρέπει να γίνουμε η αφορμή για να συνεχιστεί η νοσηρή αυτή κατάσταση.
Η αποχή από τις κάλπες (άρα η έμπρακτη αμφισβήτηση του συστήματος) είναι η μόνη επιλογή όσον αφορά τις εκλογές ώστε να κάνουμε το πρώτο βήμα που θα μας απαλλάξει από τα δεσμά της «δημοκρατίας» και της λογικής του ψηφοφόρου.
Εξάλλου, μετά τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, τίποτα δεν θα έχει αλλάξει προς το καλύτερο για το Έθνος, τίποτε για την Κύπρο, τίποτε για την κοινωνία.
Συνεδητή αποχή λοιπόν, για να μην γίνουμε, δίνοντας τη ψήφο μας σ’ αυτούς που καταστρέφουν την Πατρίδα μας, συνένοχοι στα εγκλήματα που θα διαπράξουν εις βάρος ενός ολόκληρου Έθνους.


Αυτόνομος Στοχαστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου