Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Τα ψέματα, η υποκρισία και η αντίφαση των εν Αθήναις "επωνύμων" Κυπρίων...

Όπως προσφάτως ενημερώσαμε μέσα από την ιστοσελίδα μας δυναμική και αιφνιδιαστική συνάμα, παρέμβαση πραγματοποίησαν Αυτόνομοι Εθνικιστές στις 4 Μαΐου στο σπίτι της Κύπρου (το ποιο ανήκει στην κυπριακή πρεσβεία) στην οδό Ηρακλείτου στο Κολωνάκι της Αθήνας, στην πιο αστυνομοκρατούμενη περιοχή των Αθηνών, στην οποία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της κυπριακής πρεσβείας προς τιμήν του προσφάτως αποθανόντος Τούρκου ποιητή  Φικρέτ Ντεμιράγ,  ο οποίος ας σημειωθεί ότι διέμενε στην κατεχομένη Αμμόχωστο μας. Επιπλέον αφορμή, εκτός του θέματος της εκδήλωσης. ήταν η παρουσία ως κεντρικού ομιλητή του  Τούρκου καθηγητή τουρκικών  και μεσανατολικών σπουδών στο πανεπιστήμιο Κύπρου Νιαγιάζι Κιζιλγιουρέκ.  Ο Κιζιλγιουρεκ είναι  γνωστός υβριστής της Ελλάδος και σφοδρός κατήγορος των αγωνιστών της ΕΟΚΑ. Προσπαθεί να μας πείσει μαζί με τους ελληνόφωνους ομοϊδεάτες του ΑΚΕΛ και τους νυν αξιωματούχους του διεφθαρμένου κυπριακού κολοβού κράτος ότι δεν έχουμε ελληνική ταυτότητα και ότι η Κύπρος δεν είναι ελληνική!
Πασκίζει στην ουσία εν λόγω "κύριος" για να καταστεί η πατρίδας μας ξένο προτεκτοράτο, να εξισωθεί  το 82% της ελληνικής πλειοψηφίας της νήσου, με το 18% της τουρκικής μειονότητας και για να αφελληνιστεί η Κύπρος.
Οι Αυτόνομοι Εθνικιστές στέκονταν έξω από την πόρτα στο σπίτι της Κύπρου και έκαναν διαφώτιση μοιράζοντας φυλλάδια τόσο στους περαστικούς όσο και στους προσερχόμενους στην εκδήλωση οι οποίοι τα δέχθηκαν, ενώ ορισμένοι μόλις τα διάβασαν αποχώρησαν από το χώρο.
Η παρουσία μας ενόχλησε εμφανώς και πανικόβαλε τους υπεύθυνους της εκδηλώσεως οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία. Λίγα λεπτά πριν, κατέβηκε ο Μορφωτικός ακόλουθος Κώστας Λυμπουρής πανικόβλητος, αλλά ευγενικά μας είπε ότι σέβεται άποψή μας και μας παρακάλεσε να αποχωρήσουμε από το πεζοδρόμιο (κάτι που δεν εμπίπτει βέβαια στις αρμοδιότητές του),  κάτι το οποίο φυσικά και δεν πράξαμε.
Ας δούμε όμως ποιοι παρευρεθήκαν στην εκδήλωση και ποιο είναι το διπλό πρόσωπο των επισήμων προσκεκλημένων της εκδηλώσεως. Στην εκδήλωση λοιπόν, παρευρεθήκαν, αφού προηγήθηκαν προσκλήσεις περίπου 25 άτομα εκ των όποιων οι μισοί ήταν Ελλαδίτισσες ηλικιωμένες κυρίες. Ενδιαφέρον όμως  παρουσιάζουν οι επίσημοι προσκεκλημένοι.
Ενώ αναμέναμε να δούμε τις απεχθείς γνωστές ακελικές φυσιογνωμίες της κυπριακής παροικίας των Αθηνών αντικρύσαμε ανθρώπους που δεν «έπρεπε» να παρευρίσκονται σε τέτοια εκδήλωση. Ο λόγος αρχικά, για τον πλέον  γνωστό δεδηλωμένο τουρκόφιλο Θάνο Βερέμη (καθηγητή του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών προσπαθεί να παραχαράξει την ιστορία του Ελληνικού Έθνους μέσα από άρθρα του σε αθηναϊκές καθημερινές κιτρινοφυλλαδες κατεστημένων συγκροτημάτων ΜΜΕ, παρουσιάζοντας προκλητικώς ανιστόρητα γεγονότα και ανακρίβειες σχετικά με την Επανάσταση του 1821, τονίζοντας πολλές φορές ότι περνάγαμε πολύ καλά υπό τον τουρκικό ζυγό και δεν χρειαζόταν να γίνει η Επανάσταση),τον πρώην πρέσβη της Κυπρου και επίκουρο καθηγητή της Ιστορίας του Νεότερου Ελληνισμού στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Kύπρου Γιώργο Γεωργή,  ο  οποίος έχει τιμηθεί με τον Ταξιάρχη του Φοίνικος της Ελληνικής Δημοκρατίας και με εύφημη μνεία της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο εν λόγω Παραλιμνίτης  έχει  γράψει βιβλία εθνικού περιεχομένου αλλά από ότι φαίνεται λατρεύει την τουρκική ποίηση και αρέσκεται στο να  συναγελάζεται με τούρκους φίλους του. Να τον χαιρόμαστε!

Επίσης, με έκπληξη είδαμε τον πρόεδρο της  Ένωσης Κυπριών Ελλάδος  ιατρό Λοϊζο Λοϊζου πρόσφυγα από την Ακανθού και πρώην μέλος των «Νέων Οριζόντων». Ο Λοϊζου,  φανατικός υποστηρικτής, της  Ντόρας  Μητσοτάκη είχε ταχθεί δημοσίως με δήλωση του ως πάρεδρος της ΕΚΕ (Ένωση Κυπριών Ελλάδος) υπέρ της Ντόρας  Μητσοτάκη τον Νοέμβριο του 2009 για την προεδρία της Ν.Δ αλλά μετά αποδοκιμάστηκε έντονα από το Δ.Σ  του συλλόγου του οποίου ήταν πρόεδρος. Θλιβερές καταστάσεις!
Παρευρισκόμενος μεταξύ άλλων ήταν και ο πρώην πρόεδρος και νυν μέλος της ΟΚΟΕ Δικηγόρο Γεώργιος Συλλούρης, αδελφός του προέδρου του ΕΥΡΩΚΟ κ . Δημήτρη Συλλουρη. Ο Γιωργος Συλλουρης απο την μια στηρίζει απολύτως  τον αδελφό του Δημήτρη πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ (με ότι αυτό συνεπάγεται)  στον υποτιθέμενο αντιομοσπονδιακό  λόγο του  και τις διαφορές πατριωτικές κορώνες που εκτοξεύει  προς χάριν των ψηφοφόρων του ΕΥΡΩΚΟ και την εμφάνιση της ελληνικής σημαίας σε όλες τις ομιλίες του κόμματος  για να γλυκάνουν τους  παγιδευμένους  εθνικόφρονες Έλληνες στο μαντρί του ΕΥΡΩΚΟ. Δημητράκη είδες που πηγαίνει ο αδελφός σου; Σε επαναπροσεγγιστικες εκδηλώσεις με ομοσπονδιακό χαρακτήρα… εσύ συμφωνείς ;  
Σ’ αυτήν την αντίφαση στα λόγια και στις πράξεις μόνο τα αδέρφια Συλλούρη μπορούν να μας δώσουν απάντηση. Ας τα βλέπουν αυτά οι ψηφοφόροι του ΕΥΡΩΚΟ και ας σταματήσουν να βλέπουν στο πρόσωπο του ΕΥΡΩΚΟ, τον εκφραστή του αντιομοσπονδιακού χώρου, ή όπως αλλιώς το βλέπουν και συνεχίζουν ακόμα να το ψηφίζουν. Οι μάσκες φαίνεται πως πέφτουν για τα καλά. Ας αναρωτηθούν οι ψηφοφόροι του ΕΥΡΩΚΟ τι δουλειά είχαν και ποιο σκοπό εξυπηρετούσε η παρουσία όλων των παραπάνω αναφερομένων στο ομοσπονδιακό πανηγύρι στο Σπίτι της Κύπρου.
Τελευταίο αφήσαμε τον Μορφωτικό ακόλουθο και  υπεύθυνο του Σπιτιού της Κύπρου και συγχωριανό του Δημητράκη Χριστόφια , Κώστα Λυμπουρή, ο οποίος μεγάλωσε στο Κάτω Δίκωμο. Είναι ξεκάθαρο ότι αξιοκρατικά επελέγη για την θέση του Μορφωτικού ακολούθου της κυπριακής Πρεσβείας.
Σε πρόσφατη δήλωση του  με αφορμή τα 23 χρόνια λειτουργίας του συμπλήρωσε το Σπίτι της Κύπρου είπε:  «Το Σπίτι της Κύπρου λειτουργεί όχι ως πρεσβευτής της Κύπρου στην Ελλάδα, αλλά ως πρεσβευτής των ελληνικών αξιών” (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=63013162 )
H εμφανής αντίφαση των λόγων και των πράξεων του κ. Λυμπουρή που χρήζουν επειγόντως ψυχιατρικής  έρευνας. 
Τελειώνοντας, τους στέλνουμε το μήνυμα ότι οι Έλληνες Εθνικιστές θα είμαστε πάντοτε παρόντες, πολέμιοι κάθε προσπάθειας αφελληνισμού της Κύπρου και απέναντι σε κάθε τσιράκι της Νέας Τάξης, που θέλει να αλλιώσει την ταυτότητά μας. Θα γίνουμε το καρφί μέσα στο μάτι τους. Θα μας βρίσκουν απέναντι τους . Προσπαθούν  να φωλιάσουν στο μυαλό μας τον φόβο ότι σε περίπτωση μη «λύσης» θα καταστραφουμε δήθεν ποικιλοτρόπως. Τους απαντούμε ότι  δεν θα καταφέρουν καν να μας αγγίξουν, πόσο μάλλον να μας καταστρέψουν…   
Y.Γ Αν αναλογιστούμε ότι στην Αθηνά κατοικούν 65,000 Κύπριοι καταλαβαίνουμε ότι η εκδήλωση προς τιμήν του Τούρκου ποιητή Φικρετ Ντεμιρνταγ στην οποία παρευρεθήκαν 25 άτομα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου