Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Αυτονομία και Εθνική Αντίσταση στην Κύπρο...



Επειδή το αυτόνομο εθνικιστικό κίνημα είναι ελάχιστα διαδεδομένο στην Κύπρο, αποφασίσαμε την έκδοση ενός εντύπου, το οποίο με κάθε ευκαιρία μοιράζεται από τους συναγωνιστές στον κόσμο και κυρίως σε νέους ανθρώπους έτσι ώστε το αυτόνομο εθνικιστικό κίνημα να ενισχυθεί με τη σύσταση ανεξάρτητων ομάδων εθνικής και κοινωνικής δράσης. Το έντυπο για το οποίο γίνεται λόγος διανεμήθηκε και στη μουσική εκδήλωση των Αυτόνομων Εθνικιστών της Κύπρου που έγινε πριν λίγο καιρό. Το παραθέτουμε πιο κάτω:

"Μπροστά στο εθνικό ξεπούλημα και στην κατάπτωση της κοινωνίας η μόνη επιλογή είναι η αντίσταση. Συμμετέχουμε εν έτει 2010 στο νησί μας σε ένα σκληρό πολιτικό πόλεμο. Ο εχθρός έχει τη δεδομένη στιγμή το πάνω χέρι, αφού διαθέτει και τα μέσα και την εξουσία. Εχθρός δεν είναι άλλος από το πολιτικό σύστημα που υπό τον «δημοκρατικό» μανδύα της νομιμότητας καταφέρνει να ελέγξει σκέψεις και συνειδήσεις.  Το σύστημα είναι αυτό που συντηρεί την ηττοπάθεια στην εξωτερική πολιτική με αποτέλεσμα να αφήνεται η Τουρκία ανενόχλητη να εκπληρώνει τα επεκτατικά της σχέδια και συν τοις άλλοις κτυπά λυσσαλέα την κοινωνική πρόοδο.

Συνειδητοποιώντας επομένως, ότι η δική μας «στάση πολέμου» είναι αμυντική αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι μέσα από τη δράση με όποια μέσα διαθέτουμε, πρώτιστα να κρατήσουμε ζωντανή την εθνική αντίσταση θέτοντας παράλληλα τις βάσεις για τη μελλοντική εθνική αντεπίθεση που θα σημάνει το μέλλον που όλοι οραματιζόμαστε για την Κύπρο.

Πώς ενισχύουμε την εθνική αντίσταση;
Ξεφεύγοντας από την κινηματική λογική, την ανούσια παρελθοντολογία και το συντηρητισμό και δημιουργώντας μικρές αυτόνομες ομάδες δράσης, μακριά από κομματικές επιρροές και φιλοδοξίες. Οι αυτόνομες αυτές ομάδες όταν δοκιμαστούν στο χρόνο και ωριμάσουν με κάθε τρόπο θα έχουν τη δυνατότητα στο μέλλον για τη σύσταση ενός ενιαίου εθνικιστικού πολιτικού φορέα που θα μπορέσει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή του τόπου και να επηρεάσει καταστάσεις αλλάζοντας το όλο σκηνικό προς το καλύτερο.

Πού βασίζεται μια αυτόνομη εθνικιστική ομάδα;
Καταρχήν το αυτόνομο κίνημα στηρίζεται στην οριζόντια ιεραρχία. Δεν χρειαζόμαστε «αρχηγούς» και εμείς σίγουρα δεν έχουμε "αρχηγούς". Πιστεύουμε στην οριζόντια ιεραρχία μέσα σε ένα σύνολο - ομάδα ανθρώπων, η οποία εξασφαλίζει μέσα από ένα ευέλικτο σχήμα την καλύτερη συνεννόηση και προάγει την κατανόηση - επικοινωνία και θεωρούμε ότι κατ' αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ζητημάτων που προκύπτουν. Μια μικρή καταρτισμένη ομάδα Συναγωνιστών μπορεί να επιτύχει μέσω ενός τέτοιου συστήματος οργάνωσης ό,τι ίσως δεν μπορεί μια μεγαλύτερη στην οποία κυριαρχούν οι χαλαροί δεσμοί και η δύσκαμπτη ιεραρχία. Επιπλέον, μέσα από τη συνεχιζόμενη τριβή των μελών της ενισχύονται οι συντροφικοί δεσμοί και η θέληση - κίνητρο για βελτίωση.
Αυτονομία σημαίνει ότι μπορώ να κινηθώ ανεξάρτητα και Ελεύθερα χωρίς οτιδήποτε ή οποιοσδήποτε να περιορίζει το δικαίωμα μου αυτό. Αυτός ο τρόπος δράσης είναι ΟΧΙ μόνο αναγκαίος αλλά και ο μόνο ρεαλιστικός στην εποχή μας. Η αυτόνομη σκέψη, γίνεται δράση και παίρνει σάρκα και οστά στο δρόμο.

Αυτόνομοι Εθνικιστές Κύπρου – Μαύρες Ταξιαρχίες:
Μια αυτόνομη ζώνη αντίστασης. Αυτό θέλουμε να αποτελέσουμε κι εμείς μέσα από τη δική μας ομάδα δράσης. Στηρίζουμε επίσης, όλες τις ενέργειες που διέπονται από ανιδιοτέλεια και ειλικρίνεια και ευελπιστούμε στη σύσταση και άλλων αυτόνομων εθνικιστικών ομάδων που θα συμβάλουν στην οικοδόμηση ενός υγιούς εθνικιστικού κινήματος. Πέραν από τις δοκιμασμένες αποδοτικές τακτικές ακτιβισμού ψάχνουμε και τρόπους εναλλακτικής δράσης που θα προσδώσουν στον Ελληνικό Εθνικισμό νέα πνοή και θα καταφέρουν να ριζώσουν βαθιά το Κίνημα στην κυπριακή, αλλά και στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία.
Η δράση μας εστιάζεται σε δύο βασικούς πυλώνες. Πρώτιστα είναι η ενημέρωση του λαού όσον αφορά μία ενδεχόμενη πρόταση για «λύση» του Κυπριακού προβλήματος στη βάση ομοσπονδίας, την οποία θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Παραμένουμε βέβαια, ως εθνικιστές που είμαστε, αμετανόητα ενωτικοί πιστεύοντας ότι η κατάληξη του Κυπριακού δεν πρέπει να είναι άλλη από την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Ακολούθως στοχεύουμε να συμβάλουμε και στην καταπολέμηση των κοινωνικών προβλημάτων που μαστίζουν το λαό μας, αλλά και στην ανάδειξη κάποιων άλλων στα οποία δεν έχει δοθεί η απαιτούμενη σημασία. "

ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ Ο ΑΓΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
-ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΥΠΡΟΥ-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου