Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ντέρμπυ αιωνίων με πολιτικές διαστάσεις…


Το βράδυ της Κυριακής ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε μεγάλη νίκη με 3-0 σε βάρος του παραρτήματος του ΑΚΕΛ που ονομάζεται Ομόνοια και όπως είθισται οι αγώνες αυτοί έχουν πάντοτε πολιτικές διαστάσεις.

Στις κερκίδες των δύο ομάδων κυριάρχησαν όπως πολλές φορές συμβαίνει στις αναμετρήσεις αυτές τα πολιτικά συνθήματα με τους τουρκόφιλους φίλους της Ομόνοιας να φωνάζουν αντεθνικά συνθήματα, ενώ οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ αντιτουρκικά, αντικομουνιστικά και συνθήματα κατά του Χριστόφια, κρατώντας πολλές ελληνικές σημαίες και αναρτώντας πανό με το σλόγκαν «Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ».
Γνωστός υπάνθρωπος μάλιστα στη θύρα 9, έκαψε και μία Ελληνική Σημαία, ενώ αμέσως μετά η ίδια τιμημένη Σημαία υψωνόταν στο πιο ψηλό σημείο του νοτίου πετάλου από οπαδό του ΑΠΟΕΛ. 
Το πιο πάνω γεγονός καταδίκασαν βέβαια τόσο τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, όσο και η διοίκηση της Ομόνοιας (για το θεαθήναι εννοείται, αφού είναι γνωστό το ανθελληνικό μίσος πολλών που έσπευσαν να δήθεν να καταδικάσουν το κάψιμο της Σημαίας), επισημαίνοντας παράλληλα και την «απαράδεκτη εξύβριση» του προέδρου της Κ.Δ με το γνωστό σύνθημα «ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ-ΠΡΟΔΟΤΗ-ΚΑΤΑΔΟΤΗ» εξισώνοντας τα δύο γεγονότα.
Πολλά συγχαρητήρια πάντως αξίζουν στον τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ, Διονύση Χιώτη για τις δηλώσεις του όσον αφορά το συγκεκριμένο συμβάν:
«To να σου βρίζουν τη μάνα, τη γυναίκα ή την οικογένειά σου, είναι κακό αλλά στο ποδόσφαιρο έχουμε συνηθίσει να τα ακούμε. Το να βρίζουν όμως το έθνος σου και να καίνε Ελληνική σημαία και μάλιστα σε ελληνικό έδαφος είναι απαράδεκτο. Είναι φρικιαστικό. Είναι ένα πραγματικά φρικιαστικό θέαμα. Ελπίζω αυτό που έγινε να πείραξε και να πείσμωσε το ίδιο τους Ελλαδίτες της Ομόνοιας.
Στο τέλος του παιχνιδιού πανηγύρισε και με μία Ελληνική Σημαία και ερωτηθείς αν αυτή η ενέργεια ήταν απάντηση δήλωσε:
"Ναι, αυτή είναι η απάντησή μου σε αυτούς που έκαναν αυτή την πράξη." 

Τέτοιους αθλητές θέλουμε στα γήπεδά μας που βάζουν πάνω απ’ όλα την Πατρίδα και οι δηλώσεις αυτές τιμούν ιδιαίτερα το Διονύση Χιώτη.
Είναι επίσης ευχής έργον ότι οι οπαδοί αρκετών ομάδων με κόσμο να κρατούν το πατριωτικό και το εθνικιστικό χρώμα στις κερκίδες των κυπριακών γηπέδων και να περνούν πολιτικά μηνύματα και να δίνουν το στίγμα της αντίστασης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου