Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Κυπριακή δημοκρατία και μητέρες πατρίδες


Ζητήστε από ένα πολιτικό αρχηγό, από ένα βουλευτή, από ένα ιεράρχη, από ένα όποιο δήποτε πρόσωπο της πολιτικής ζωής της Κύπρου να σας εξηγήσει ποια σχέση έχει η σημερινή επέτειος, η σημερινή "εορτή" της Κυπριακής Δημοκρατίας με το νόημα του αγώνα της ΕΟΚΑ.

Το βέβαιο είναι ότι θα εισπράξετε κάποια ψευτοπολιτικά στερεότυπα που μόνο κομματικά αρνιά μπορούν να πείσουν.

Συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από το εγκληματικό λάθος του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Μακάριου του Γ΄. Ο αποφασιστικός δρόμος των αγωνιστών για την Ένωσιν έληξε τον Δεκέμβριο του 1959 με την παύση του αγώνα της ΕΟΚΑ. Οι συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου κατέληξαν στο ανεξάρτητο κράτος του 1960. 

Το όνειρο των επίορκων ήταν πλέον πραγματικότητα. Ένα κράτος που θα ελέγχουν μοιράζοντας τίτλους και αξιώματα στους ακόλουθους τους. Στην αντίπερα όχθη, οι Ενωτικοί προσπαθούσαν να μαζέψουν την χαμένη εθνική αξιοπρέπεια επιμένοντας στην Ελληνική καταγωγή παρόλο που η Ελλάδα είχε εγκαταλείψει την Κύπρο. 

Πόση δημοκρατία υπήρξε στην Κύπρο και πόσο λειτούργησαν οι "δημοκρατικοί θεσμοί";
Οι δολοφονίες που ακολούθησαν από τις νεοσύστατες κρατικές δυνάμεις εις βάρος ενωτικών αγωνιστών οδήγησαν στην ολοκληρωτική ρήξη. Κατατρεγμένη η Ενωτική παράταξη δεν μπόρεσε να αποφύγει τα λάθη.

Είμαστε η τελευταία γενιά της Ενωτικής παράταξης στην Κύπρο. Οι Αυτόνομοι Εθνικιστές όσο υπάρχουν θα δίνουν το παρών τους ενάντια στα νεοταξικά σχέδια αφελληνισμού της Κύπρου. Καλούμε σε συστράτευση την Ενωτική παράταξη ενάντια στη σημερινή κυβέρνηση και τους παρατρεχάμενους ούτω καλούμενους αντιπολιτευτικούς ψευτοπατριώτες. 
Η μητέρα Ελλάδα για μας ήταν, είναι και θα είναι παρούσα στο μυαλό, στην ψυχή και στους αγώνες μας.

ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου