Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΥΡΟΣ ΚΡΙΝΟΣ

 

Σας παρουσιάζουμε συνέντευξη από τον συναγωνιστή Στέλιο Αλεξόπουλο εκ μέρους της Σ.Ο του Μαύρου Κρίνου.

1. Πότε πρωτοεμφανίστηκε ο Μαύρος Κρίνος και κάτω από ποιες συνθήκες;

Η συντακτική ομάδα του Μαύρου Κρίνου δημιουργήθηκε την 1η Απριλίου του 2007.
Κάποιοι από εμάς αηδιασμένοι από την υποκρισία και τις «συμμαχίες» καθώς και τις συνεχείς ιδεολογικές «στροφές» των «ηγετίσκων» του λεγόμενου «χώρου» αποφασίσαμε να αποστασιοποιηθούμε από πρόσωπα και καταστάσεις που προσβάλλουν το Ελληνικό Εθνικοσοσιαλιστικό Κίνημα.
Έτσι αποφασίσαμε την αυτόνομη πορεία και πρακτική. Παρόλο που στην αρχή το ιστολόγιο είχε μόνο την μορφή ενημέρωσης στην συνέχεια εξελίχθηκε σε «εργαλείο» για επικοινωνία , δράσεις και παρεμβάσεις με πολλούς συναγωνιστές από την Ελλάδα την Κύπρο και το εξωτερικό.

2. Τι συμβολίζει το όνομα Μαύρος Κρίνος και ποιο είναι το ιδεολογικό υπόβαθρο του Μαύρου Κρίνου;

Το μαύρο χρώμα έχει να κάνει με ένα από τα χρώματα του εθνικοεπαναστατικού χώρου σε όλη την Ευρώπη καθώς και με τις παραδόσεις της ελληνικής επαναστατικής παράδοσης. Ο κρίνος αποτελεί σύμβολο των ευρωπαϊκών εθνών και συμβολίζει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Οι περισσότεροι από εμάς δηλώνουμε Εθνικοσοσιαλιστές.

3. Η δράση σας περιορίζεται στον ελλαδικό χώρο ή υπάρχει συνεργασία και με ανάλογες οργανώσεις του εξωτερικού;

Εδώ και 4 χρόνια έχουν υπάρξει παρεμβάσεις και αυτόνομες δράσεις σε περισσότερες από δέκα πόλεις του ελλαδικού χώρου. Φυσικά και υπάρχουν συνεργασίες με συναγωνιστές του εξωτερικού.

4. Ποια η σχέση σας με άλλες ομάδες ή οργανώσεις ή κινήματα του ελλαδικού χώρου;

Υπάρχει επικοινωνία σχεδόν με όλες τις οργανώσεις του «χώρου» και με κάποιες από αυτές μια αρκετά καλή συνεργασία και αλληλεγγύη.
Από κει και πέρα έχουμε έρθει σε επαφές με συλλόγους που βοηθούν με τον δικό τους αθόρυβο τρόπο στην οικοδόμηση ενός εθνικοεπαναστατικού κινήματος οι οποίες έχουν επιδεικτικά «αγνοηθεί» από πολλούς και διάφορους εδώ και πολλά χρόνια και όχι τυχαία.
Είμαστε ευτυχείς που όλα αυτά τα χρόνια έχουμε γνωρίσει εξαιρετικούς συμπατριώτες και συναγωνιστές τόσο από μακριά όσο και από κοντά σε συναντήσεις που πραγματοποιούμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

5. Ποιες οι πολιτικές, κοινωνικές ή και άλλες προοπτικές του χώρου αυτού;

Αν εννοείς τον «Εθνικοεπαναστατικό χώρο» υπάρχουν πολλές προοπτικές φτάνει να αφήσουμε τις διαφορές στην άκρη και να δούμε αυτά που μας ενώνουν. Για να γίνει όμως αυτό είναι αναγκαίο να υπάρξει τακτική σε επιμέρους ζητήματα και πάνω από όλα να απομονωθούν όλοι αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια ζημίωσαν το κίνημα με κάθε τρόπο. Όλοι τους ξέρουμε και όλοι τους γνωρίζουμε. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε συμβάλλει όσο μπορούμε προς αυτή την κατεύθυνση.

6. Κατά καιρούς έχουν αποδοθεί διάφοροι χαρακτηρισμοί και καταγγελίες κατά του Μαύρου Κρίνου. Πώς αντιδράτε εσείς σε αυτά και πώς απαντάτε;

Το διαδίκτυο αποτελεί μια μορφή θησαυρού διότι μπορεί κάποιος να βρει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα και παράλληλα είναι ένας απέραντος σκουπιδοτενεκές. Πλέον με τα «σκουπίδια» δεν ασχολούμαστε στο ελάχιστο είτε πρόκειται για «φήμες» είτε «καταγγελίες» είτε το οτιδήποτε.
Δεν κρυβόμαστε στο ελάχιστο! Όποιος διαφωνεί με τα λεγόμενα μας τον ενημερώνουμε ότι και τηλέφωνο υπάρχει και ηλεκτρονική διεύθυνση υπάρχει και από κοντά έχουμε βρεθεί πάμπολλες φορές με ανθρώπους που έχουν άλλες απόψεις οι οποίοι όλες τις φορές έλαβαν τις ανάλογες απαντήσεις.
Η συντακτική μας ομάδα την εποχή αυτή έχει την καλύτερη δυνατή σύνθεση , με εξαιρετικούς συναγωνιστές να συμμετέχουν σε γνωστές και άγνωστες παρεμβάσεις και κυρίως με στόχους για το μέλλον. Ποιος ο λόγος λοιπόν να ασχολούμαστε με φαντάσματα και καραγκιόζηδες του διαδικτύου;

7. Πού στοχεύει γενικότερα η ύπαρξη του Μαύρου Κρίνου;

Στην προβολή απόψεων που μέχρι τώρα κάποιοι ήθελαν να αποσιωπήσουν. Στην κοινή δράση για την ενίσχυση του Ελληνικού Εθνικοσοσιαλιστικού Κινήματος. Στο ξεσκέπασμα του αληθινού προσωπείου της ελληνικής αντιφασιστικής ακροδεξιάς και της καθεστωτικής ακροαριστεράς.

8. Ποιες οι σκέψεις σας όσο αφορά την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα; Υπάρχουν λύσεις; Υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης;

Ήρθε η ώρα να βιώσει ο νεοέλληνας τις πολιτικές επιλογές του.
Μόνη λύση η αντίσταση και η ανυπακοή … όχι με το ΠΑΜΕ αλλά με το Ελληνικό Εθνικοσοσιαλιστικό Κίνημα το οποίο πρέπει άμεσα να αναγεννηθεί από τις στάχτες του και να παίξει κυρίαρχο ρόλο στις εξελίξεις.
Φυσικά δεν θα γίνει αυτό μέσω των εκλογών όπως διακηρύττουν κάποιοι τα τελευταία χρόνια αλλά με την συσπείρωση και την χάραξη ενός θα λέγαμε μονοπατιού αγώνα.

9. Πού πιστεύετε ότι οδηγείται ο Ελληνισμός σύμφωνα με τα όσα συμβαίνουν; Τι πρέπει να γίνει κατά τη γνώμη σας;

Σε μια γενοκτονία άνευ προηγουμένου, σε ολοκληρωτική υποδούλωση στον Σιωνισμό και τον Καπιταλισμό. Πρέπει να γίνει αυτό που προστάζει ο Περικλής Γιαννόπουλος: «η μόνη δικαιοσύνη είναι το σπαθί»!

10. Ποια η γνώμη σας για τη δράση των Ελλήνων συναγωνιστών της Κύπρου;

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που βλέπουμε στην μεγαλόνησο να αυξάνονται οι εθνικοεπαναστατικές θέσεις και δράσεις. Η πατριωτική παράδοση στο νησί είναι πυξίδα στον αγώνα για επανελληνισμό και λευτεριά.

11. Πώς βλέπετε την πολιτική κατάσταση στην Κύπρο; Ποια η τοποθέτησή σας απέναντι στο Κυπριακό;

Η κατάσταση είναι τραγική. Κανείς δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από τα κόμματα του κατεστημένου ή τις εκλογές. Όσο για το κυπριακό με αίμα πήραν οι Τούρκοι την Κερύνεια και τα υπόλοιπα μέρη μόνο με αίμα θα τα ξαναπάρετε πίσω.

12. Τι σημαίνει για τον Μαύρο Κρίνο αυτονομία, Εθνικοσοσιαλισμός;

Για τον όρο αυτονομία στο περιοδικό «αντίδοτο» ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 είχε γραφτεί μεταξύ άλλων το εξής:

Να το επαναστατικό σύνθημα , να ο επαναστατικός ορίζοντας μιας «φράξιας» αγωνιστών , να το επαναστατικό παρόν της δικιάς μας εθνικιστικής γενιάς.

Τι σημαίνει αυτονομία.

Η λέξη προέρχεται από το αυτός δηλ. εγώ και τον Νόμο. Σημαίνει ότι εγώ καθορίζω τους νόμους ιδεολογικούς – πολιτικούς , ότι εγώ οριοθετώ κοινωνικά δίχως κατ΄ ανάγκη να έχω πολιτική ή κομματική οργάνωση ή εκπροσώπηση.
Δηλαδή μπορώ να κινηθώ στο επίπεδο του πανεπιστημίου , των συνδικάτων , της γειτονιάς και της περιοχής , του αθλητισμού , της τέχνης και κουλτούρας , του σχολείου , της οικολογίας , «μεμονωμένα» , αυτόνομα χωρίς να με περιορίζει αυτή στην άσκηση του «λόγου» μου.

Είναι αναγκαίο αυτό ;

ΟΧΙ μόνο είναι αναγκαίο αλλά είναι και το μόνο ρεαλιστικό κάτω απ' τις σημερινές συνθήκες.

Σήμερα, προς το παρόν , τα κόμματα και οι οργανώσεις είναι απάτη. Δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο από μια εκτόνωση. Μια λεκτική επαναστα­τική γυμναστική.

 Αντίθετα μια αυθόρμητη ανένταχτη ορ­γάνωση εθνικιστών σ' επίπεδο πανεπιστη­μίου ή κοινωνικής ομάδος έχει να προσ­φέρει πάρα πολλά. Ένας ελεύθερος κοι­νωνικός συνδικαλισμός σ' όλες τις πτυχές της δημόσιας ζωής θα δώσει φερεγγυότη­τα στον πολιτικό μας λόγο.

Αυτόνομες κοινωνικές επιτροπές βά­σεως , να τι μας λείπει. Χωρίς την κομματι­κή ταμπέλα, μ' ένα κατάλληλο ρεαλιστικό ριζοσπαστικό λόγο , μπορούμε να ελέγξουμε και να καθοδηγήσουμε πολλές πολιτικές εξελίξεις.

Δεν χρειαζόμαστε «αρχηγούς». Χρειαζόμαστε απλά μια ξεκάθαρη ιδεολογική και κοινωνική γραμμή , ανθρώπους που να γνωρίζουν τι αντιπροσωπεύουμε και τι ζητάμε από αυτούς. Δεν θέλουμε ρομπότ και ούτε χρειαζόμαστε καθάριες ελεύθερες βουλήσεις , που να πιστεύουν με κριτικό «αντιπολιτευτικό» πνεύμα στην ΙΔΕΑ , στον σκοπό μας.

Δεν έχουμε δόγματα αλλά αρχές.

Οι αρχές μας περιλαμβάνουν μια διαλεκτική τριαδική ενότητα η οποία είναι :

α) Κατοχύρωση της εθνικής ανεξαρτησίας και πολιτιστικής ουδετερότητας του κάθε έθνους.

β) Σοσιαλιστική οικοδόμηση του κράτους και των κοινωνικών δομών της πολιτείας.

γ) Οργανική συνοχική και αλληλοδιείσδυση μεταξύ κράτους - λαού - πολίτη.

Η αυτονομία σήμερα αποτελεί το μόνον πολιτικό μέσον για να κρατήσουμε ζωντανή την πίστη μας , για να ασκήσουμε κοινωνικό λόγο.

Μέσα σε συνθήκες πλήρους κοινωνικού δαρβινισμού που επικρατούν στον σημερινό «εθνικιστικό» χώρο , όποια αυτόνομη ομάδα καταφέρει να περάσει τις ιδέες της , την πολιτική της αυτή θα διαμορφώσει και τις προϋποθέσεις ανάπτυξης του κινήματος μας.

Η αυτονομία αποτελεί αποκλειστικά το πρώτο μεταβατικό στάδιο. Σε ένα ανώτερο στάδιο όλες αυτές οι αυτόνομες εθνικιστικές ομάδες θα μπορέσουν να δημιουργήσουν μέσα από τους εκπαιδευτικούς χώρους , τα εργοστάσια , τις ομάδες κοινωνικής παρέμβασης , έναν πολιτικό πλέον φορέα , ο οποίος καθώς και τα μέλη του έχουν «ψηθεί» στον αγώνα , ο καθένας στην «ειδικότητα» του θα έχει πολιτικό πρόγραμμα.

 Οι προσανατολισμοί του εθνικιστικού κινήματος πρέπει να είναι σε καθαρά κοινωνικά θέματα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν μας ενδιαφέρουν τα εθνικά ( Κυπριακό , Βορειοηπειρωτικό , Μακεδονικό ). Απλά τότε και μόνο τότε θα μας πλησιάσει ο κόσμος , όταν δει ότι οι λύσεις που του προσφέρουμε εμείς , οδηγούν σε μια διέξοδο τα προβλήματα του.

Πρέπει να πείσουμε το λαό ότι εμείς είμαστε κάτι το διαφορετικό σε σχέση με το κομματικό καπιταλιστικό κατεστημένο. Πρέπει να πειστεί ο λαός ότι αν ακολουθήσει το δικό μας δρόμο δεν θα προδοθεί , δεν θα χρησιμοποιηθεί για να πάρουμε απλά την εξουσία , και να συνεχίσουμε την δυναστεία του κεφαλαίου και της παρασιτοκρατίας με άλλη μορφή.

Φυσικά προσυπογράφουμε όλα τα παραπάνω.
Όσο για τον Εθνικοσοσιαλισμό δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις και πολλά λόγια.
Εθνικοσοσιαλισμός είναι η εναρμόνιση του Λευκού ανθρώπου με την Μητέρα Φύση.

13. Συχνά υπάρχουν βολές κατά αυτόνομων κινήσεων και οργανώσεων. Γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό; Ποιοι μπορεί να ενοχλούνται από την ύπαρξη τέτοιων οργανώσεων;

Την αρχή έκανε η σ.ο. του περιοδικού «αντίδοτο» από τις αρχές του ’80 και ακολούθησαν πολλές άλλες οργανώσεις και ομάδες. Σήμερα σε πολλές πόλεις της χώρας υπάρχουν αυτόνομες κινήσεις.
Σίγουρα ενοχλείτε το κράτος και οι εξουσιαστές. Σίγουρα ενοχλούνται οι ακροδεξιοί «αρχηγίσκοι» που βλέπουν ότι δεν μπορούν να «μαντρώσουν» μέσα στα μαγαζάκια τους ελεύθερες ψυχές και συνειδήσεις. Βολές όπως λέτε μπορεί να υπάρχουν. Καιρός να ανταποδώσουμε το δικό μας μπαράζ βολών στα μούτρα όλων αυτών που προσβάλλουν σύμβολα ιδέες και συνειδήσεις. Συνεχείς καταιγιστικές βολές σε όλους αυτούς που στο όνομα της δήθεν «ιδεολογικής καθαρότητας» προσπαθούν καθημερινά να διαστρεβλώσουν γεγονότα και να προκαλέσουν «εμφυλίους» ανάμεσα σε συναγωνιστές. Όχι απλά δεν θα τους περάσει αλλά θα έρθει ή ώρα που θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους και τα έργα τους.

14. ΕΟΚΑ-PKK-IRA-ETA-ASALA-PLO-17N-EΡΥΘΡΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ. Σχολιάστε.

ΕΟΚΑ: Τι να πρωτοπεί κάποιος για τον αγώνα του Γρίβα του Αυξεντίου, του Παλληκαρίδη και όλων των άλλων. Φάρος αντίστασης.
PKK: Διασπασμένη αντάρτική οργάνωση μετά την παράδοση του αρχηγού τους από τον Σημίτη. Σήμερα φαίνεται να έχει πολλές επαφές με το Ισραήλ καθώς και στρατιωτική συνεργασία.
IRA: Παρόλο την ύπαρξη διαφορετικών ιδεολογικών τάσεων οι Εθνικιστές πάντα κυριαρχούσαν στην οργάνωση αυτή. Οι ενδοτικές συμφωνίες της ηγεσίας της τα τελευταία χρόνια και η διάβρωση της ηγεσίας της από τις αγγλικές υπηρεσίες οδήγησαν στο τερματισμό της δράσης. Όμως αποτελεί σύμβολο αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία.
ETA: Κρατάμε πολλές επιφυλάξεις λόγω των σχέσεων της με διάφορες υπηρεσίες ομάδες και οργανώσεις.
ASALA: Αριστερή Εθνικιστική οργάνωση με σημαντικές επιτυχίες ενάντια στους Κεμαλιστές. Πονοκέφαλος για τους Σιωνιστές στην Ευρώπη.
PLO: Οργάνωση της Παλαιστινιακής αντίστασης και σύμμαχος των Εθνικοσοσιαλιστών σε παλαιότερες εποχές. Σήμερα δυστυχώς αποτελεί σύμμαχο του Ισραήλ και η ηγεσία της ακολουθεί τις διαταγές των σιωνιστών.
17Ν: Οι περισσότεροι φανατικοί Μαρξιστές, λάτρεις του Βελουχιώτη και αντιφασίστες. Θα τους κρίνουν οι ομοϊδεάτες τους.

15. Τι μήνυμα θα στέλνατε σε όσους βάλλουν εναντίον σας και τι μήνυμα θα στέλνατε σε όσους επιθυμούν να σας ακολουθήσουν;

Δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερο μήνυμα να στείλουμε είτε σε αυτούς που μας «βάλλουν» είτε σε αυτούς που θέλουν να μας «ακολουθήσουν». Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες εδώ και χρόνια. Ο καθένας ας κρίνει και ας πράξει αναλόγως.

16. Στους Έλληνες συντρόφους της Κύπρου, τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε;

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την τιμή να φιλοξενήσετε τις σκέψεις μας, μόνο τούτο έχω να πω στους συντρόφους της Κύπρου:
Δημιουργήστε την δική σας πολιτική εθνικοεπαναστατική φυσιογνωμία στο νησί χωρίς αντιγραφές και «μόδες», στηρίξτε ο ένας τον άλλο με κάθε μέσο οργανωθείτε και παλέψτε λυσσαλέα για τους νεκρούς τους ζωντανούς και τους αγέννητους.

Ζήτω η Αιωνία Ελλάς !
Ζήτω η Νίκη !
Αυτόνομη Κίνηση Μαύρος Κρίνος
τηλέφωνο επικοινωνίας : 6930-875650
http://www.mavroskrinos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου