Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Οι μοτοσυκλετιστές τίμησαν τους ηρωομάρτυρες Ισαάκ και Σολωμού.

Με το σύνθημα «Πορεία μνήμης Ισαάκ – Σολωμού - Οι μοτοσυκλετιστές δεν ξεχνούν» 1000 και πλέον μοτοσικλετιστές, κρατώντας ελληνικές και κυπριακές σημαίες, παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση - πορεία εις μνήμην των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.
Εκατοντάδες μοτοσυκλετιστές από όλη την ελεύθερη Κύπρο έδωσαν το παρών τους ενάντια στην Τουρκική κατοχή και στην καθημερινή μιζέρια της κυπριακής πραγματικότητας.
Εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού άνοιξαν το δρόμο για τα κατεχόμενα μέρη μας, την Κερύνεια, την Αμμόχωστο και έδειξαν σε όλους ότι το φρόνημα μας και η επιστροφή στην κατεχόμενη πατρίδα, τη γη των προγόνων μας είναι ένας νόστος αέναος που δεν θα σβήσει ποτέ».
Μετά το τρισάγιο στον τάφο των Ισαάκ – Σολωμού, οι μοτοσυκλετιστές πραγματοποίησαν πορεία από το κοιμητήριο Παραλιμνίου προς την Αγία Νάπα και το Κάβο Γκρέκο. Στη συνέχεια, επέστρεψαν στην πλατεία Παραλιμνίου, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με αντικατοχικά τραγούδια. Εκεί τιμήθηκαν οι γονείς των Ισαάκ και Σολωμού από εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας, ενώ ο δρ. Γιάννος Χαραλαμπίδης χαιρέτισε τους μοτοσυκλετιστές. 
Στη συνέχεια, μέλη της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού χωρίς τυμπανοκρουσίες και συνθήματα, όπως ακριβώς αρμόζει στην ημέρα, μετέβησαν με τις μοτοσυκλέτες  στην Δερύνεια και κατέθεσαν στεφάνι κοντά στο σημείο όπου διαδραματίστηκαν τα γεγονότα τον Αύγουστο του 1996.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου