Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Δράση στη Βαρκελώνη υπέρ της ελευθερίας του Pedro Varela

Ο Pedro Varela, ιδιοκτήτης του πασίγνωστου βιβλιοπωλείου Liberia Europa, ερευνητής, εκδότης και ομιλητής κρατείται στις φυλακές της Βαρκελώνης από τον Δεκέμβριο του 2010 εκτείοντας την ποινή των 15 μηνών που του επιβλήθηκε, λόγω του ότι πωλεί βιβλία που δίνουν μια "διαφορετική" ερμηνεία στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Εθνικιστές της Ισπανίας στέκονται έμπρακτα αλληλέγγυοι στον Pedro Varela. Πιο κάτω μπορείτε να δείτε βίντεο από δράση συναγωνιστών στη Βαρκελώνη.



 

Μήνυμα του "Μαύρου Κρίνου"

Αναδημοσιεύουμε το μήνυμα της συντακτικής ομάδος του Μαύρου Κρίνου προς τους Αφγανούς-Μαροκινούς-Αλγερινούς και Τυνήσιους απεργούς πείνας το οποίο ανταποκρίνεται πλήρως στην Κυπριακή πραγματικότητα.



Μήνυμα της συντακτικής ομάδας του «Μαύρου Κρίνου» προς τους Αφγανούς - Μαροκινούς - Αλγερινούς - Τυνήσιους απεργούς πείνας.


Εμείς δεν θα σας χαϊδέψουμε τα αυτιά όπως κάνουν αυτοί που παίζουν τα πολιτικά τους παιχνίδια στην πλάτη σας. Δεν κάνουμε «εκδηλώσεις αλληλεγγύης» με άρωμα μυστικών υπηρεσιών όπως της CIA και της MOSSAD.

Αυτοί που παρουσιάζονται σαν φίλοι σας σήμερα, είναι οι έμποροι που θέλουν να σας πουλήσουν σκλάβους στα αφεντικά. Το όνειρο σας για μια καλύτερη ζωή αποδείχτηκε αληθινός εφιάλτης. Δεν υπάρχουν δρόμοι στρωμένοι με χρυσάφι στην Ευρώπη. Οι πεινασμένοι έχουν ανάγκη από ψωμί και όχι από ελπίδα.

Οι πατεράδες σας χύσανε το αίμα τους και πολέμησαν σκληρά για να απελευθερώσουν τις πατρίδες σας από τους Ευρωπαίους καπιταλιστές.

Αυτή τη στιγμή οι λαοί σας κάνουν μεγάλο αγώνα για να διώξουν τους διεφθαρμένους πολιτικούς, που είναι υπηρέτες των Αμερικανών και των Εβραίων. Η Ασία και η Αφρική φλέγονται για την λευτεριά. Οι Παλαιστίνιοι χύνουν το αίμα τους για να αποκτήσουν πατρίδα.

Και ενώ συμβαίνουν αυτά εσείς ζητάτε να σας φορέσουν αλυσίδες και να δουλεύετε σαν σκλάβοι. Ξέρετε ότι ποτέ δεν θα σας επιτρέψουν να έχετε ίσα εργασιακά δικαιώματα με τους Ευρωπαίους εργάτες.

Εργάτες από το Αφγανιστάν, πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτοί που σας καθοδηγούν είναι οι ίδιοι που χειροκροτούσαν το στρατό της Σοβιετικής Ένωσης όταν έκανε εισβολή στην πατρίδα σας.

Εργάτες από την Τυνησία, ο λαός σας ξεσηκώθηκε και πρέπει να πάτε εκεί να διώξετε το σάπιο καθεστώς που συνεχίζει να κυβερνά. Ο πλούτος από τον τουρισμό θα μπορούσε να σας δώσει μια αξιοπρεπή ζωή να μοιραζόταν δίκαια.

Εργάτες από το Αλγέρι, μια χώρα με πλούσια αποθέματα σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, που θα μπορούσαν να σας προσφέρουν μια καλύτερη ζωή. Όμως όταν ο λαός βγήκε στο δρόμο η κυβέρνηση σας αναγκάστηκε να μειώσει άμεσα τις τιμές στα τρόφιμα.

Εργάτες από το Μαρόκο, η χώρα σας βγάζει τρόφιμα και γεμίζει τις ευρωπαϊκές αγορές ενώ τα παιδιά σας πεινούν στους δρόμους. Κάντε αγώνα για να αποκτήσουν οι Amazigh ίδια δικαιώματα με τους Άραβες.

Πάρτε παράδειγμα από τον αγώνα των γυναικών σας για τη μαντίλα και αγωνιστείτε στην πατρίδα σας για να ζήσετε μαζί με τις οικογένειες σας ανθρώπινα και ελεύθερα.

Εργάτες πηγαίνετε στις πατρίδες σας και αγωνιστείτε για μια καλύτερη ζωή.

Το όνειρο του καπιταλισμού τελείωσε.


Message du groupe rédactionnel «Mavros Krinos» adressé aux grévistes da la faim, Afghans, Marocains, Algériens, Tunisiens et autres
Nous n’avons pas l’intention de vous apaiser ni de vous dorer la pilule comme ceux qui jouent des jeux politiques sur les dos des travailleurs. Nous ne faisons pas «des manifestations de solidarité» comme celles que font les services secrets comme la CIA et Mossad.


Ceux qui se présentent comme vos amis aujourd’hui, sont les marchands qui veulent vous vendre comme des esclaves aux patrons. Votre rêve d’une meilleure vie devient un véritable cauchemar. L’or ne court pas dans les rues en Europe. Les affamés ont besoin de pain et non d’espoir.


Vos pères ont versé leur sang pour affranchir vos terres des kapitalistes européens. En ce moment vos peuples sont engagés dans une grande lutte pour renvoyer les politiciens pourris, qui sont les serviteurs des Américains et des Juifs.


L’Asie et l’Afrique brulent pour conquérir leur liberté. Les Palestiniens versent leur sang pour obtenir une patrie.


Et pendant ce temps, vous demandez qu’on vous enchaîne pour travailler comme des esclaves. Cependant vous savez bien qu’ils ne vous permettront pas d’avoir des droits égaux de travail à ceux des travailleurs européens.



Travailleurs d’Afghanistan, il faut savoir que ceux qui vous guident sont ceux qui applaudissaient l’armée de l’Union Soviétique quand elle envahissait votre pays.


Travailleurs de Tunisie, votre peuple s’est soulevé et vous devez y aller pour renvoyer le régime pourri qui continue à gouverner. Les richesses du tourisme pourraient vous offrir une meilleure vie, si elles étaient partagées équitablement.


Travailleurs d’Algérie, un pays riche en réserves de pétrole et de gaz naturel, qui pourrait vous offrir une meilleure vie. Cependant quand votre peuple est sorti dans la rue, votre gouvernement a été forcé de baisser le prix des aliments.


Travailleurs du Maroc, votre pays produit des aliments et remplit les marchés européens, alors que vos enfants souffrent de la faim dans les rues. Luttez pour que les Amazigh obtiennent des droits égaux à ceux des Arabes.



Prenez exemple sur vos femmes qui ont lutté pour supprimer le port du foulard et luttez à votre tour pour votre pays, pour pouvoir vivre avec vos familles humainement et librement.



Travailleurs, retournez dans vos pays et luttez pour une vie meilleure.
Πηγή: Μαύρος Κρίνος  

Ίμια 1996: απόψε στις 9 μμ στο Αυτόνομο Ραδιόφωνο...

Στην σημερινή εκπομπή της ΠΑΤΡΩΑΣ ΓΗΣ, Κυριακή 30 Ιανουαρίου, στις 9 μμ και για ένα ακόμα ενδιαφέρον δίωρο, επιχειρείται ένα μικρό βήμα πίσω στην Ιστορία, στα τραγικά γεγονότα της νύχτας των Ιμίων, πριν 15 ολόκληρα χρόνια. Το πολιτικό παρασκήνιο, το χρονικό της προδοσίας, οι μαρτυρίες, οι πρωταγωνιστές και οι επιπτώσεις της τραγικής εκείνης νύχτας σήμερα. Όλα αυτά παρέα με καλή μουσική και φυσικά τη δική σας συμμετοχή (επικοινωνία μέσω email και msn: info@autonomo-radio.gr, αλλά και δυνατότητα σχολίων μέσω του on web radio), στο ραδιόφωνο των Ελεύθερων Εθνικιστών. Συντονιστείτε...

Ακούστε ζωντανά εδώ: www.autonomo-radio.gr
email & msn: info@autonomo-radio.gr
email & msn εκπομπής: terrapatria@hotmail.com

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Αντικατοχική - αντιομοσπονδιακή δράση...


Σε αντιομοσπονδιακή - αντικατοχική δράση με φυλλάδια, φέιγ βολάν και σπρέυ προχώρησαν αυτόνομοι συναγωνιστές στην πόλη της Λάρνακας.
...Δεν ζούμε σε αυταπάτες, ούτε διεκδικούμε τίτλους εθνοσωτήρων. Θέλουμε μονάχα με τη δραστηριοποίησή μας να κρατήσουμε ζωντανή την πίστη μας και να αυξήσουμε μέσω ενημερωτικών (και άλλων) παρεμβάσεων τις αντιστάσεις του λαού μας.
Για να αποτραπεί η πλήρης τουρκοποίηση της πατρίδας μας και να αντιμετωπιστούν τα ποικίλα προβλήματα της κοινωνίας μας. Ενάντια στα σιωνιστικά σχέδια και την προδοσία!








Εκδήλωση του αθηναικού βιβλιοπωλείου "Θούλη"

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση - ομιλία θα διεξαχθεί στο χώρο του βιβλιοπωλείου και των εκδόσεων "Θούλη", το Σάββατο 29 Ιανουαρίου, στις 6 μμ. Θέμα της εκδήλωσης η Λογική. Από το μικρό κάλεσμα του βιβλιοπωλείου το παρακάτω:

"Τον τελευταίο καιρό πληροφορηθήκαμε ότι, θα καταργηθούν τα μαθήματα των Θρησκευτικών και της Ιστορίας από τα σχολεία. Κατά τα τελευταία 30 περίπου χρόνια, έχουν σχεδόν καταργηθεί - ή έχουν καταργηθεί παντελώς - κι άλλα σπουδαία μαθήματα: Η Κοσμογραφία, η Γεωμετρία, η Λογική!

Γιατί οι Έλληνες έπρεπε να πάψουν να σκέπτονται αναλυτικά και συνθετικά, παραγωγικά και επαγωγικά; Γιατί δεν έπρεπε να βλέπουν πια «το ένα και τα πολλά» ταυτόχρονα; Γιατί έπρεπε να πάψουν να σκέπτονται για το «όλον»; Γιατί έπρεπε να πάψουν να σκέπτονται «τελεία και παύλα»; Γιατί «ενοχλούσε» τόσο πολύ η Λογική; Γιατί - και ποιούς - τους «ενοχλεί» η Λογική ακόμη, αλλά και θα τους «ενοχλεί» στο μέλλον;

Τι είναι η Λογική;

Το βιβλιοπωλείο ''Θούλη'' έχει την τιμή και την χαρά να σας προσκαλέσει στην εκδήλωση/ομιλία με θέμα: Η λογική. Η εκδήλωση/ομιλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 18:00 στο βιβλιοπωλείο Θούλη, Περικλέους 13, 4ος όροφος."

Είσοδος ελεύθερη

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Omerta terrormachine #11

Το 11ο τεύχος του Omerta skinzine είναι γεγονός. Σ' αυτή την έκδοση μπορείτε μεταξύ άλλων να διαβάσετε και συνέντευξη αυτόνομου συναγωνιστή των Μαύρων Ταξιαρχιών.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Νοσταλγοί του Μέλλοντος: το πρώτο βιβλίο για τον Αυτόνομο Εθνικισμό

Στις 15 Φεβρουαρίου πρόκειται να κυκλοφορήσει η πρώτη εκδοτική προσπάθεια Αυτόνομων Συναγωνιστών σε μορφή βιβλίου. Για προπαραγγελίες μπορείτε να απευθύνεστε στο email: ediktyo@hotmail.gr, ενώ τις ημέρες κυκλοφορίας του θα ανακοινωθούν αναλυτικά τα σημεία διανομής του σε όλη την Ελλάδα. Από το προλογικό σημείωμα του βιβλίου "Νοσταλγοί του Μέλλοντος" τα παρακάτω:

"Καρπός συλλογής αρθρογραφίας για περισσότερο από έναν χρόνο, το βιβλίο αυτό έρχεται όχι μονάχα να καλύψει κάποιο κενό στα πλαίσια των όποιων θεωρητικών αναζητήσεων, αλλά επιπρόσθετα να δώσει νέα ώθηση για το μέλλον, αποτυπώνοντας και αναδεικνύοντας μια νέα τάση για τον ελληνικό Εθνικισμό. Σε αυτό το μικρό μα τόσο σημαντικό για εμάς βιβλίο αποτυπώνονται καταθέσεις ψυχής κάποιων νέων ανθρώπων που θέλουν να προβάλλουν μια νέα, εναλλακτική θεώρηση τόσο της ιδεολογίας τους, όσο και της πρακτικής της εφαρμογής στην Ελλάδα του σήμερα. Το μικρό αυτό πόνημα αποτελεί τυπικά μια συλλογή κειμένων Αυτόνομων Εθνικιστών, όμως ουσιαστικά φιλοδοξούμε να καταστεί κάτι πολύ πιο σημαντικό: ένα εργαλείο για την ανάπτυξη ενός νέου ρεύματος, ένα σημείο αναφοράς σε κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο για τη νέα γενιά Εθνικιστών, μακρυά από τη στασιμότητα και τη σαπίλα του μορφώματος που καλείται "χώρος" και καταστρέφει μαζί με το σύστημα καθημερινά την Πατρίδα μας. Ευχόμαστε λοιπόν, ο πρώτος κύκλος της εκδοτικής μας προσπάθειας να αποτελέσει ένα χρήσιμο εφόδιο για την ενσυνείδητη σκέψη και δραστηριότητά μας."
Το βιβλίο θα διατίθεται και στην Κύπρο. Για παραγγελίες στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο   mavrestaksiarhies@hotmail.com

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Οι Σουηδοί Steelcapped Strength στο ελληνικό Skinhouse

Αντίστροφη μέτρηση για μια ακόμα δυναμική - όπως αναμένεται - συναυλία στο ελληνικό Skinhouse. Μια σεβαστή και ιστορική skinhead μπάντα της σκηνής μας, οι Σουηδοί Steelcapped Strength, έρχονται στη χώρα μας για μια ζωντανή εμφάνιση στον χώρο που φιλοξενεί τα μουσικοπολιτικά δρώμενα, το ελληνικό Skinhouse. Μαζί τους οι δικοί μας Battle Dogs, με αρκετές διασκευές αλλά και νέα δικά τους κομμάτια. To Σάββατο 22 Ιανουαρίου, μετά τις 22.00, ανoίγουμε τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με την παρουσία σας ενισχύετε έναν ακόμα αυτοοργανωμένο χώρο και στηρίζετε τη σκηνή και τα ελληνικά συγκροτήματα. Περισσότερα για τη συναυλία και το Skinhouse, στην επίσημη σελίδα του.

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Οι Ιδέες δεν πεθαίνουν...Ελλάς - Κύπρος - Ένωσις!

...Για πολλούς ξεχασμένη η σημερινή ημέρα, για εμάς όμως όχι. Στις 15 Ιανουαρίου 1950 το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης εφαρμόστηκε στο νησί μας που στέναζε τότε ακόμα κάτω από τον βρετανικό αποικιοκρατικό ζυγό.
Ο περήφανος (τότε) λαός της Κύπρου αξίωσε το αυτονόητο: «Την Ένωσιν της Κύπρου με την Ελλάδα». Παρ’ όλα αυτά οι δυνάστες της πατρίδας μας δεν πραγματοποίησαν ποτέ το παλλαϊκό και προαιώνιο αίτημα του Κυπριακού Ελληνισμού. Γι’ αυτό και η ΕΟΚΑ υπό την καθοδήγηση του Γεωργίου Γρίβα ανέλαβε να εκπληρώσει το αίτημα αυτό, πραγματοποιώντας τον ένοπλο απελευθερωτικό αγώνα του ’55-’59 και γράφοντας τις πιο λαμπρές σελίδες της κυπριακής ιστορίας.





Αν και η  ΕΟΚΑ στρατιωτικά ήταν ανίκητη οι προδότες του Έθνους, οι αποικιοκράτες και ο αιώνιος δυνάστης της οικουμένης κατόρθωσαν η πολυπόθητη Ένωση να μην γίνει ποτέ πραγματικότητα, υπογράφοντας τις προδοτικές συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου και ανακηρύσσοντας την Κύπρο «ανεξάρτητο» κράτος. Το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν δύνατο να λειτουργήσει και γι’ αυτό οδηγηθήκαμε στα προσχεδιασμένα που ακολούθησαν (τουρκική ανταρσία, τουρκική εισβολή κ.ό.κ).



Ως Εθνικιστές καμία συμπάθεια δεν τρέφουμε προς την Κυπριακή Δημοκρατία και το δοτό της σύνταγμα, παρά την αναγκαιότητα αυτή τη στιγμή της προσωρινής ύπαρξής της. Εξάλλου οι υμνητές της ΚΔ, οι οποίοι δηλώνουν αντι-ομοσπονδιακοί καλά κάνουν να καταλάβουν ότι η «λύση» του 1960 δεν είναι κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό στο οποίο σήμερα αντιτίθενται.

Δηλώνουμε αμετανόητα Ενωτικοί και ποτέ δεν θα απαρνηθούμε το Σκοπό, που οδήγησε τους Ήρωες της ΕΟΚΑ και τόσους άλλους να θυσιασθούν για τη σπουδαιότερη Ιδέα της οικουμένης και για να παραμείνει η Κύπρος για πάντα ελληνική. Δεν θα συμβιβαστούμε για χάρη της πολιτικής ορθότητας που θέλει κάθε Έλληνα Κύπριο να βλέπει την Ένωση σαν κάτι ξεπερασμένο και ανέφικτο.
Γιατί οι Ιδέες δεν πεθαίνουν…

ΕΛΛΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΝΩΣΙΣ

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Η ανάγκη του "ηγέτη" (από ediktyo.gr)

Ένα αξιόλογο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο ediktyo.gr μπορείτε να διαβάσετε πιο κάτω όσον αφορά το "καυτό" θέμα του ηγέτη, το οποίο απασχολεί πολλούς του "χώρου" και στην Κύπρο, όπου ο τρόπος δράσης και έφκρασης των ιδεών μας νοσεί.

"Ένα από τα συνεχώς επαναπροκύπτοντα ζητήματα που απασχολούν τον ιδεολογικό χώρο, στα πλαίσια του οποίου αναπτύσσεται η αυτόνομη δράση, είναι αυτό του ζητήματος του ηγέτη. Καλώς ή κακώς, η έννοια του fuhrer-prinzip, του δόγματος του αρχηγού, το οποίο κυριάρχησε στα μεσοπολεμικά πολιτικά μορφώματα που πρέσβευαν αξίες εθνικές και φυλετικές (εθνικοσοσιαλισμός, φασισμός, φρανκισμός, ακόμη αν θέλετε και ο δικός μας Μεταξάς) έχει εμποτίσει την κουλτούρα αυτών που και σήμερα επιλέγουν να αγωνιστούν για αξίες όπως η φυλή και το Έθνος. Πολλοί σύντροφοι, απογοητευμένοι από προϋπάρχουσες καταστάσεις επιλέγουν να αγωνιστούν στο πλαίσιο της αυτονομίας, παραμένουν όμως πεπεισμένοι για την ανάγκη κάποια στιγμή να προκύψει ένας "ηγέτης", ένας επικεφαλής, ο οποίος θα "ενώσει", "συντονίσει" και τελικά "οδηγήσει" το κίνημα σε κάποια "νίκη".

Δεν είναι σκοπός του κειμένου αυτού να σχολιάσει την μονολιθικότητα ή τον μεσσιανισμό (ιδεολογική αντίθεση στην ζώσα φύση του εθνικισμού – φυλετισμού) τέτοιων απόψεων. Δεν αντιτίθεμαι στην πιθανότητα να υπάρξει κάποια στιγμή κάποιος άνθρωπος γύρω από τον οποίο να συνασπισθούν άλλοι άνθρωποι. Το να προβάλλεται όμως αυτό ως μονόδρομος ενός κινήματος είναι αν μην τι άλλο αστείο. Ίσως στην τελική πιο αστείοι είναι αυτοί που αυτοδιαφημίζονται ως "ηγέτες", αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Εδώ όμως νομίζω ότι πρέπει να θέσω την άποψή μου, για την "οργανωτική" πορεία του κινήματος των Αυτόνομων Εθνικιστών (χωρίς εισαγωγικά, γιατί δεν πρόκειται για μια οργάνωση που επιλέγει το όνομα "Αυτόνομοι" αλλά για έναν ιστό ανθρώπων με κοινά σημεία και διαφορές). Δεν πιστεύω ότι σε καμία περίπτωση πρέπει να είναι φιλοδοξία του οποιουδήποτε να μεταβεί από την κατάσταση της αυτονομίας σε μια οργανωμένη πολιτική ομάδα, που αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσει τα ίδια θέματα που αντιμετωπίζουν οι σημερινές οργανωμένες πολιτικές ομάδες. Η επιλογή της αυτονομίας, δεν μπορεί να έρχεται ως απάντηση στο πρόβλημα της "έλλειψης ηγέτη", αλλά μόνο στο πλαίσιο της απελευθέρωσης των δημιουργικών δυναμικών του κινήματος. Γι' αυτό και δεν υπάρχει κανένας λόγος, κανένας από εμάς να αναλωθεί σε αμφισβήτηση προσώπων και έριδες για το ποιος είναι ο "καλύτερος". Δεν ταιριάζω σε αυτό το πλέγμα. Δεν έχω θέση σε αυτό και τέλος.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξουν "θέσεις" και "διακρίσεις". Το μοναδικό που πρέπει να υπάρχει είναι η καθημερινότητα. Μόνο ο αγώνας. Και με αυτή την προοπτική, θα ήταν άδικο να μας ζητήσει κανείς να καθορίσουμε το "μετά". Μας νοιάζει μόνο το πριν. Η κουλτούρα μας, ο αγώνας μας, το κίνημά μας. Θα πρέπει να παραδεχθούμε εδώ, ότι η διαχείριση της εξουσίας στον σύγχρονο κόσμο είναι κάτι στο οποίο δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε. Εάν το σύστημα, ερχόταν σήμερα και μας έλεγε "παιδιά έχετε δίκιο, πάρτε την εξουσία, γιατί εμείς βαρεθήκαμε" πραγματικά δεν θα ξέραμε τι να την κάνουμε. Ή πιστεύει κάποιος ότι το "εθνικιστικό κίνημα" στην χώρα μας σήμερα, διαθέτει τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να ασκήσουν εξουσία που τελικά θα απέβαινε εις όφελος της ιδέας και του λαού μας, χωρίς να πέσουν στις παγίδες του παγκόσμιου συστήματος εξουσίας; Φαντάζεστε κάποιον από τους "ηγέτες" του σήμερα να το κάνει αυτό;

Οι άνθρωποι που θα μπορέσουν να το κάνουν αυτό, είναι δυνατόν όμως να παραχθούν. Θα πρέπει να παραχθούν μέσα από μία συνεχή διαδικασία αγώνα, μέσα από τα σπλάχνα του ίδιου του κινήματος μας. Αυτός ο αγώνας όμως, για να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, θα πρέπει να αποστασιοποιηθεί από τα εσκαμμένα στα οποία μας έχουν περιορίσει και να μεταφερθεί στο δικό μας, επιθυμητό πεδίο μάχης. Η ιδέα των πολλαπλών, αυτοβιώσιμων πυρήνων έχει ακριβώς αυτή την λογική. Η δημιουργία οποιουδήποτε συνεκτικού οργανισμού, ξεκινά από την δημιουργία κυττάρων και τον πολλαπλασιασμό του. Ποτέ κανένας οργανισμός, δεν ξεκίνησε από τον εγκέφαλο και έβγαλε σιγά σιγά πόδια, κεφάλι και χέρια. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη αυτή την στιγμή για την δημιουργία ενός "στρατού", (που στην πραγματικότητα θα αποτελείται από άτομα που δεν έχουν την παραμικρή δυνατότητα να ανταποκριθούν στις σημερινές προκλήσεις). Αυτό που χρειαζόμαστε είναι κύτταρα, στην πρωταρχική τους μορφή. Ομάδες ευέλικτες, δημιουργικές που όταν ωριμάζουν θα αναπαράγονται στην κοινωνία.

Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε με βάση κανέναν -ισμό, το επιθυμητό αποτέλεσμα της προσπαθειάς μας, καθώς αυτοί οι -ισμοί τείνουν περισσότερο να απαντούν συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα της κάθε εποχής, παρά να σηματοδοτούν ιδεολογικές στάσεις. Για να το πω απλά. Δεν μπορώ να φανταστώ το είδος του οργανισμού που θα μπορούσε να προκύψει από την σύνθεση των κυττάρων – αυτόνομων ομάδων. Η ίδια η εξέλιξη θα πρέπει να φροντίσει ώστε αυτός να μπορεί να αντιμετωπίσει τα ζητήματα της εποχής στην οποία μπαίνουμε. Ας απελευθερωθούμε και ας δημιουργήσουμε. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς μορφή θα πρέπει να έχει η ιδεολογία μας, στον νέο αιώνα. Δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε με βάση αυτό που θέλουμε το μέλλον. Εάν θέλουμε όμως να διατηρήσουμε την φυλή μας, εάν θέλουμε να εξασφαλίσουμε ένα μέλλον για τα λευκά παιδιά, πρέπει να αποδειχθούμε καταλύτες ενός οργανισμού που θα μπορέσει να ανταπεξέλθει. Και αυτό δεν γίνεται να επιτευχθεί μέσω της αφοσίωσης σε λύσεις προβλημάτων άλλων εποχών, με μια δογματικότητα μάλιστα που εξυπηρετεί μόνο την διαιώνιση δομικών προβλημάτων.

Για μένα αυτό ακριβώς είναι το νόημα της αυτονομίας και όχι απλά η τακτική του leaderless resistance. Οι "αριστοκρατίες" του προπερασμένου αιώνα (στρατός, ευγενείς, αξιωματούχοι, εκκλησία) έγιναν κανίβαλλοι που στράφηκαν κατά των ίδιων τους των ανθρώπων. Η αυτονομία είναι ο φορέας μέσα από τον οποίο θα ξεδιπλωθούν οι δημιουργικές δυναμικές της φυλής μας και πάλι, εκτός των ορίων που τέθηκαν τους περασμένους αιώνες.

Θυμηθείτε... Είμαστε μια γενιά που κουβαλά όλα τα αμαρτήματα των προηγούμενων. Όσοι σήμερα είναι αφέντες της καθημερινότητάς μας είναι υπεύθυνοι για το κατάντημά μας. Ακόμα και στους μικρόκοσμους του υποτιθέμενου "χώρου". Ίσως λοιπόν και να είμαστε η καταραμένη γενιά... ή μήπως αυτοί που πρόκειται να ανατρέψουν τα πάντα;

Η φανέλα με το νούμερο 15"

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΜΗΤΡΗΣ και ΑΓΓΕΛΑ.

Αποφύγαμε από την αρχή της εμφανίσεως μας να τοποθετούμαστε στις εξελίξεις που αφορούν το "κυπριακό" καθώς και στις δηλώσεις των "πολιτικών" της νήσου. Η κάθοδος της καγκελλαρίου της Γερμανίας ήταν μια αφορμή για να δούμε για ακόμα μια φορά τον βασιλιά γυμνό.

Δήλωσε ο σύντροφος Δημήτρης στο καλωσόρισμα του μεταξύ άλλων προς την κα. Μέρκελ...




"Η κα Μέρκελ γνωρίζει καλύτερα από εμάς τι σημαίνει ομοσπονδία. Ζει σε μία χώρα που είναι η ιδανική ομοσπονδία, και καθοδηγεί μια τέτοια χώρα. Περίπου μία τέτοια ομοσπονδία θέλουμε να δημιουργήσουμε και στην Κύπρο..."

Και απάντησε η κα Μέρκελ :




"....όμως από πρακτική άποψη υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία είναι διαφορετικά στην Κύπρο από ό,τι ήταν στη Γερμανία, γι' αυτό αμφιβάλλω εάν θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τη γερμανική επανένωση ως μοντέλο..."



Γελάμε μέχρι να έρθει η μέρα της ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ.

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Παρέμβαση στην οικία ΠΑΛΑΜΑ στην Πλάκα.

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε τα περί της χθεσινής παρέμβασης στην οικία του εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά.



Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση από την σ.ο. του Μαύρου Κρίνου.

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Πατρώα Γη, απόψε στο Αυτόνομο Ραδιόφωνο στις 9 μμ

Απόψε, όπως κάθε Κυριακή, η εκπομπή ΠΑΤΡΩΑ ΓΗ θα είναι κοντά σας σε ένα ακόμα ενδιαφέρον δίωρο από τις 9 μμ ως τις 11 μμ, με τα αθλητικά νέα της ημέρας, τη μουσική κίνηση της εθνικιστικής σκηνής, καθώς και την καθιερωμένη πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα. Σήμερα παράλληλα, στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, θα παρουσιάσουμε τη νέα κυκλοφορία των Ιταλών No Prisoner με τίτλο "Passi Coerenti". Παράλληλα, με αφορμή το νέο μέτρο της κυβέρνησης σχετικά με το τείχος στον Έβρο, μιλάμε για την πολιτική της στο ζήτημα της μετανάστευσης, ενώ στο τελευταίο ημίωρο θα αναφερθούμε στον κοινοτισμό, ο οποίος όσο περισσότερο ολισθαίνει ο κόσμος, τόσο πιο επίκαιρος και επιτακτικός γίνεται. Όλα αυτά παρέα με καλή μουσική και φυσικά τη δική σας συμμετοχή (επικοινωνία μέσω email και msn: info@autonomo-radio.gr, αλλά και δυνατότητα σχολίων μέσω του on web radio), στο ραδιόφωνο των Ελεύθερων Εθνικιστών. Συντονιστείτε...




Μπορείτε μέχρι τότε μπορείτε να κατεβάσετε και να ακούσετε την εκπομπή της περασμένης Κυριακής 2 Γενάρη, κάνοντας κλικ εδώ.

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Ψηφοφορία της "Πατρώας Γης" για το album της χρονιάς στη λευκή μουσική σκηνή

Tα υποψήφια albums που επιλέγηκαν από το ελληνικό webzine "Πατρώα Γη" είναι τα ακόλουθα:

Brutal Attack - Straight eights  
Burning Hate - Your time is running out 
Sleipnir - Unverbesserlich  
Timebombs - Viva la muerte!  
Zetazeroalfa - Disperato amore 
Noie Werte - Verraten & Verzockt  
Kill Baby, Kill! - Give it back again!  
Skinfull - Working class heroes 
Faustrecht - Strassensozialisten  
Sturmwehr - Vermächtnis unserer art  


Μπορείτε να ψηφίσετε εδώ:

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Το μήνυμα της εθνικής αντίστασης πέρασε και ψες...

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η προγραμματισμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της ανθελληνικής πολιτικής Χριστόφια έξω από το προεδρικό μέγαρο από την «πρωτοβουλία εθνικής και κοινωνικής παρέμβασης».

Οι Μαύρες Ταξιαρχίες από την αρχή της δραστηριοποιήσεως μας χαιρετίζαμε και παροτρύναμε την δημιουργία αυτόνομων ομάδων και πρωτοβουλιών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εμφάνιση της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας ενάντια στην Παραφωνία που πραγματοποίησε την εμφάνιση της σε δύο εκδηλώσεις και έδειξε τον δρόμο ότι οι απλοί πολίτες μπορούν και έχουν δικαίωμα στο Λόγο και στην διαφωνία.

Χαιρετίζουμε την διοργάνωση αντικαθεστωτικών εκδηλώσεων από όπου και αν προέρχονται. Μας χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι εκτός από την πρωτοβουλία εθνικής και κοινωνικής παρέμβασης, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι φοιτητικές παρατάξεις του Ενιαίου Φορέα των Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων, το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα, Αυτόνομοι Εθνικιστές καθώς και δεκάδες ανένταχτοι πατριώτες.
Για μια ακόμη φορά παρά τις ελλείψεις, τις αδυναμίες και την απειρία πιστεύουμε στην δυναμική παρουσία τέτοιων εκδηλώσεων. Είναι καιρός να ξεφύγουμε από τα μικροαστικά συμπλέγματα της κυπριακής κοινωνίας και να δούμε ξεκάθαρα το μέλλον μας σε αυτό το νησί. Ψεύτικα διλήμματα δεν έχουν θέση στον αγώνα μας. Ο αγώνας μας δεν γίνεται για τις καλές εντυπώσεις. Ο αγώνας και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, ειδικά όσες διοργανώνονται από Αυτόνομους Ενωτικούς Φοιτητές, οργανωμένους και μή, πρέπει να στοχεύει στην πολιτικοποίηση του αγώνα, στην μαζικότητα και στην αντίδραση.  Οι καλές εντυπώσεις είναι αναγκαίες για τις πασαρέλες και μόνο.

 
Ευελπιστούμε ότι στο επόμενο κάλεσμα δεν θα είμαστε πάλι στα πεζοδρόμια αλλά μέσα στους δρόμους, όχι στις εισόδους των προεδρικών αλλά μέσα στα προεδρικά. Όχι στα μνημόσυνα για να αναπολούμε τις ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας αλλά στον αγώνα για να χαράξουμε την δική μας γραμμή. Την εθνικιστική γραμμή της απελευθέρωσης, την εθνικιστική γραμμή της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Κάλεσμα

Καλούμε όλους τους Αυτόνομους στο προεδρικό. Για να μετατρέψουμε τις ευχές μας σε εφιάλτες τους. Υποστηρίζουμε κάθε πρόταση, κάθε κίνηση που θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην Απελευθέρωση.  Χρέος μας και καθήκον η παρουσία μας έξω από το προεδρικό. Στηρίζουμε το κάλεσμα της "εθνικής και κοινωνικής παρέμβασης", η οποία "επιδιώκει την οριστική παύση της συνεχιζόμενης πολιτικής της υποδούλωσης και του συμπλέγματος της ηττοπάθειας." Στις 4 Ιανουαρίου στις 6.00 μ.μ όλοι έξω από το προεδρικό.
 

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

"Πρωτοβουλία εθνικής και κοινωνικής παρέμβασης"

Μια ομάδα νέων κυρίως, όπως μαθαίνουμε ανθρώπων, δημιούργησε την πρωτοβουλία "εθνικής και κοινωνικής παρέμβασης", η οποία όπως δηλώνει "επιδιώκει την οριστική παύση της συνεχιζόμενης πολιτικής της υποδούλωσης και του συμπλέγματος της ηττοπάθειας." Πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωσή και το κάλεσμα για διαμαρτυρία έξω από το προεδρικό μέγαρο στις 4 Ιανουαρίου στις 6.00 μ.μ:

«Κανείς δεν μπορεί να ανεβεί στην πλάτη σου εάν εσύ δεν σκύψεις».
 Ως ευσυνείδητοι πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτήν την πρωτοβουλία γιατί η κοινωνική ανελευθερία, η οικονομική παρακμή και φυσικά οι εθνικές υποχωρήσεις της πολιτικής μας ηγεσίας έχουν φέρει τον λαό μας σε ένα βήμα πριν από τον οριστικό παραμερισμό της αξιοπρέπειας του. Η πρωτοβουλία εθνικής και κοινωνικής παρέμβασης επιδιώκει την οριστική παύση της συνεχιζόμενης πολιτικής της υποδούλωσης και του συμπλέγματος της ηττοπάθειας.
 Εμείς η νέα γενιά αυτού του τόπου δεν ανεχόμαστε πλέον την υπονόμευση των ίδιων των ανθρώπων που αποτελούν την κυπριακή κοινωνία. Οι καιροί ήταν πάντα δύσκολοι. Καιρός όμως να αντιδράσουμε, να αντισταθούμε στο εθνικό μας ξεπούλημα, να χειραφετηθούμε από τις «μικρές» πολιτικές μας ηγεσίες και να διαδραματίσουμε το ρόλο που μας ανήκει στον δικό μας τόπο. Η λέξη διεκδίκηση δυστυχώς έχει διαγραφεί από το λεξικό της πολιτικής μας ηγεσίας και έχουν αντικατασταθεί απ τον συμβιβασμό και την υποχώρηση.
Οι πλάτες του κυπριακού λαού έχουν επιβαρυνθεί ανησυχητικά και είναι πλέον ανάγκη, για την εθνική μας επιβίωση, να φωνάξουμε για το δικό μας μέλλον και των παιδιών μας. Η πρωτοβουλία μας ας αποτελέσει μια ώθηση και σε άλλες πολλές πρωτοβουλίες με το σκοπό της ανάστασης και του σταματημού της εθνομηδενιστικής πολιτικής του προέδρου της κυπριακής δημοκρατίας.
Καλούμε λοιπόν όλο το λαό, υπεράνω κομματικών συμφερόντων να συμπορευτεί με την πρωτοβουλία μας, ούτως ώστε να επέμβουμε όλοι μαζί στην μηδενιστική πολιτική του Δημήτρη Χριστόφια και των συμμάχων του και να ξεπεράσουμε την ηττοπάθεια των τελευταίων 36 χρόνων με την ελπίδα μιας νέας επανάστασης εθνικής, κοινωνικής και πάνω απ’ όλα ελληνικής. 
Αποδεχόμενοι την πρό(σ)κληση του κ. Δημήτρη Χριστόφια και παρακινούμενοι από την φράση «Κανείς δεν μπορεί να ανεβεί στην πλάτη σου εάν εσύ δε σκύψεις», ΩΡΑΙΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ σας καλούμε να φωνάξετε μαζί μας ενάντια στη λήθη και στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
ΣΤΙΣ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011
Η ΩΡΑ 18:00

Πρωτοβουλία εθνικής και κοινωνικής παρέμβασης
prwtovoulia@hotmail.com